Aylardır tamamlanmayan ve sürücülere büyük çile olan Yenişehir İnegöl arası duble yol çalışmasının bir bölümü daha geçtiğimiz günlerde tamamlanarak trafiğe açıldı. 
Ancak trafiğe açılan duble yolun Hamzabey Mahallesi girişi, plandaki hata nedeniyle büyük bir çileye dönüştü.


İnegöl’den Hamzabey’e giden yolcular, eskiden olduğu gibi yine aynı güzergahı kullanarak mahalleye ulaşabiliyorlar. Hamzabey’den İnegöl’e gidecek olan sürücüler ise Yenişehir istikametine doğru devam  ederek, 100 metre ilerideki 2. OSB kavşağından İnegöl istikametine dönüş yapabiliyorlar.


Çileye dönüşen kısım ise, Yenişehir- İnegöl arasında bulunan Hamzabey Mahallesine dönüş yolu.  Yenişehir’den Hamzabey Mahallesi’ne dönüş yapacak olan sürücüler maalesef mahalleye dönüş verilmediği için yaklaşık 1 kilometre ileriden u dönüşünün yasak olduğu mezarlık kavşağından dönüş yapabiliyor. İkinci alternatif ise 4 kilometre ilerdeki Alanyurt Mahallesindeki herhangi bir kavşaktan gerçekleştirilebiliyor. 


2. OSB’DE ÇALIŞAN İŞÇİLER VAR
Hamzabey Mahallesi’nde ikamet eden ve iş için 2. Mobilya İhtisas Sanayi’ne giden işçiler, gece mesai bitiminde büyük çileler çekiyor. Servis araçları yada özel araçları ile evlerine gitmek için yola koyulan vatandaşlar, Hamzabey Mahallesi’ne varmak için büyük güçlükler yaşıyor. Hamzabey Mahallesine dönüşün yapıldığı girişe 100 metre uzaklıkta bulunan ve dubalarla ayrılan yolu kullanan bazı sürücüler ise adeta can ve mal kaybını hiçe sayıyorlar. Gece karanlığında yaşanan bu riskli U dönüşleri ise her an ölümlü bir kazaya sebebiyet verebilir. 
Mahalle sakinleri ise yaklaşık 1 aydır yaşadıkları bu çilenin bir an önce sona ermesini istiyor ve karayolları ekiplerinin çileye dönüşen yolda yeni bir düzenleme yaparak Hamzabey Mahallesi’ne girişini sağlamasını bekliyor.