İnegöl´de dün gece itibariyle başlayıp etkisini sürdüren lodos vatandaşlara zor anlar yaşatırken, ağaç yıkımlarına da neden oldu. Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesinin bahçesindeki yaklaşık 20 yaşındaki ağaç ikiye bölünerek yolu trafiğe kapattı.
Cuma gecesi başlayıp Cumartesi akşamı itibariyle etkisini ardından lodos, hava sıcaklığının yükselmesini fırsat bilerek kendini dışarı atan vatandaşlara kötü bir sürpriz yaptı. Etkili lodos caddelerde yaya olarak gezen vatandaşlara zor anlar anlar yaşattı.

KÖKÜNDEN KIRILDI

Dün saat 22.00 sıralarında ise Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesinin bahçesindeki yaşı 20´ye yakın olan ve yaklaşık 10 metre uzunluğundaki ağaç, lodosun etkisi ile kökünden kırıldı.

KORUMALIKLARI YIKTI

Köküne yakın yerden kırılan ağaç önce okulun bahçe duvarının üzerindeki çelik korumalıkları kırdı, ardından ise Kuğulu sokak üzerine devrildi. Yolun tamamını kaplayan ağaç aynı zamanda da yol üzerindeki trafiği bıçak gibi kesti.

ŞANS ESERİ YARALANAN OLMADI

Ağacın yıkılma sırasında herhangi bir aracın veya insanın geçmemesi olası bir faciayı da önledi.

AĞAÇ PARÇALARA AYRILARAK TAŞINDI

Yolu trafiğe kapatan ağaç olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Ekipleri tarafından baltalar ve motorlu testere ile parçalara ayrılıp, konulan kamyonet ile olay yerinden kaldırıldı.