20 Şubat 2015 tarihinde İzmir Ege Üniversitesi'nde eğitim gören PKK'lı teröristler, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensubu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu bıçaklayarak şehit etmişti.

Her yıl Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümünde Türkiye genelinde anma etkinlikleri düzenlenirken, İnegöl'de Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü'nde eğitim gören Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı mensubu liseli öğrenciler, kampüs mescidinde şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kuran-ı Kerim tilaveti düzenledi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İnegöl İlçe Başkanı Alparslan Demir, "2015 yılında Ege Üniversitesini işgal etme ve eğitim gören öğrencilerin haklarını gasp etme girişiminde bulunan PKK'lı teröristler ile mücadele eden Fırat Yılmaz Çakıroğlu düzenlenen bir saldırı ile şahadet şerbetini içmiş ve Türk Milleti'nde tarifi imkansız bir yara bırakmıştı.

Bu nedenle, Türklük gurur ve şuuru, İslam Ahlak ve Fazileti'nde bir an olsun ayrılmayan teşkilatımızın mensupları geçmişte yaşanan elim olayları hatıralarından silmeden, her yıl anmak ve onların aziz hatıralarını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu bağlamda Hacı Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü'nde eğitim gören liseli kardeşlerimiz, teşkilatımızın neferleri okul mescidinde şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti düzenlemiştir. Dünümüzü unutmayarak Allah'ın izniyle bu kutlu mücadeleyi sürdüreceğiz ve Türk-İslam davasını yükseltmek için elimizden geleni dün olduğu gibi bugünde yapacağız. Böylesi manevi bir konu ile ilgili bir program tertipleyen liseli kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.