Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) düzenlenen 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu başladı.  17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirilen sınavda iki oturum düzenlenecek.  09.30'da başlayan birinci oturum 10.45'te sona erdi. İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak ve 12.50'de bitecek. Sınava girecek olan öğrenciler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte sınava girecekleri okulla geldiler. Veliler kapıda beklerken, öğrenciler ise okulun bahçesinde beklediler. Herkes kendi okulunda girdiği sınavlarda öğrenciler arkadaşlarıyla sohbet ederek hasret giderdiler.  Sınavlara 15 dakika kala öğrenciler görevlilerin kontrollünde içeriye alındılar. Bekle nedeniyle uzun kuyrukların oluşması dikkat çekti.

TEMASLI ÖĞRENCİLERDE SINAVA GİRDİ

Koronavirüsle temaslı öğrencilerde sınava alındı. Bu öğrenciler için okullarda özel sınıf ayarlandı. Öğrencilerin kimseyle temas sağlanmaması için araçla içeriye aldılar.

KİMLİK UNUTMA TELAŞI

Kimliklerini unutan bazı öğrenciler ise soluğu tekrar evlerinde aldılar. Öğrenciler kimliklerini alıp sınava yetişmek için mücadele ettiler. Bazı vatandaşlarda öğrencilere yardımcı olmak için seferber olmaları takdir topladı.


 

Editör: Süper Kanal TV