Kurban atıklarının atılması için açılan kurban çukurlarının kapatılması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çevremizi temiz tutmak ve halk sağlığını önemseme adına kurban atıklarının uzman ekiplerimiz tarafından kireçlenerek kapatılma işlemini gerçekleştirdiklerini” belirtti.

“BELEDİYE 7/24 BAYRAMDA GÖREV BAŞINDAYDI”
İlçe halkının Kurban Bayramını huşu içerisinde geçirmesi için tüm dinamiklerimizle görev başında olduklarını belirten Başkan Aktaş, “Allaha çok şükür kazasız belasız bir şekilde bir bayramı daha eda ettik. Kurbanlarımızı kestik. Yakın komşu, akrabalarımızı ziyaret ederek onların dualarını aldık. Bizlerde belediye olarak 7/24 çalışma prensibiyle vatandaşlarımızın bayramlarını en güzel şekilde geçirmeleri için görevimizin başındaydık. Biliyorsunuz Kurban Bayramı Müslümanların, kurban vecibelerini yerine getirdikleri bir bayram. Belediye olarak bizlerde ilçe halkının kurbanlarını hijyen şartları içerisinde, temiz ve güvenilir yerlerde kesmeleri için 8 bölgede kurban kesme ve parçalama yerleri hazırladık. Kesim yerlerinde kurban çukuru kazılıp askı demirleri montaj edildi. Ekiplerimiz kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımıza 400 kg beyaz poşet, 200 adet 16 m² büyüklüğünde naylon ve 200 adet kanca dağıttılar. Kurban kesim yerlerinin yıkama ve temizlik çalışmaları arife gününden bayram sabahına kadar devam etmiş olup ayrıca çöp ve geri dönüşüm atıkları toplama hizmeti de bayram süresince devam etmiştir. Vatandaşlarımız için ne yapsak azdır. Yaptığımız bu hizmetlerle çevreye zarar vermeden kurban ibadetini vatandaşlarımız en güzel şekilde yerine getirdiler” şeklinde konuştu.

KURBAN ÇUKURLARI KİREÇLENEREK KAPATILDI
Kurban Bayramı dolayısıyla şehrin muhtelif yerlerinde kurban atıkları için açılan kurban çukurlarını halk sağlığı adına tek tek kireçleyerek kapatma işlemini tamamladıklarını ifade eden Aktaş, “Bildiğiniz üzere ekiplerimizce ilçemizin farklı bölgelerine (çiftlikler ve çevresi dahil) toplam 150 adet kurban çukuru kazıldı. Çukurların etrafına da güvenlik bandı çekilerek her hangi bir tehlikeli duruma mahal vermesi önlenmiştir. Vatandaşlarımız kurban atık alanlarının yerlerini belediyemiz web sitesinden, sosyal medya hesaplarımızdan, mahalle muhtarlıklarına asılan listelerden ve Alo 153 telefonundan rahatlıkla öğrendiler. Çevremizi temiz tutmak ve halk sağlığını göz önünde bulundurarak açılan kurban çukurlarının tamamı yoğunluk oranına göre Kurban Bayramının 1. Günü gecesi şehir merkezinden başlanarak tek tek kireçlenerek kapatılmıştır. Kapatılma işleminden sonrada tekrar kireçlenmiştir. Halkımızın sağlığı bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Çevremizi kirletmeden, temiz tutarak şehrimizi yarınlara hazırlamanın uğraşısı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
Aktaş son olarak, “Belediye olarak halkımızın hizmetkarı olmaya devam ederek, çevresiyle temiz, yaşanabilir bir şehir olgusunu ortaya çıkarmanın heyecanı ile dur durak bilmeden çalışmaya devam diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Editör: Süper Kanal TV