İnegöl de ilk defa düzenlenen yarışmaya toplam on dört yarışmacı katılırken büyük çekişmeye sahne olan Kuran ziyafetinde elemeler sonrasında finale kalan dokuz yarışmacı yer aldı. Konusunda Uzman 4 jüri üyesinin puanlama sisteminin neticesinde yarışma birincisi; İrfan DÖNMEZ, ikinci; Bilal Nuri BAŞKURT ve üçüncü olarak Talha ÖZALP belirlendi. 
Programa İnegöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, siyasi ve stk temsilcileri ile çok sayıda davetli katılım gösterdi. İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Yüksel Arslan Hocanın Kuran Tilaveti ile açılışı yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Ateş Karıncaları Dernek başkanı Tarık Bostancı; İnegöl de ilkini düzenlediğimiz açık hava Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasına hepiniz hoşgeldiniz. Malumunuz içinde bulunduğumuz 21. Yüzyılda doğusuyla batısıyla dünyanın dört bir tarafında tüm coğrafyada bir takım sıkıntılara maruz kalmış durumdayız. Bir dünya düşününki bir taraf gülerken diğer tarafta insanlar kan gözyaşı zulüm ile boğuşmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Peygamberimiz (s.a.v.)’in hadisi şerifte ‘Size iki şeyi emanet bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılıp bağlandığınız müddetçe doğru yoldan sapmayacaksınız! O iki şey Allah’ın kitabı ve Benim sünnetimdir.’ Diye belirttiği üzere Kuran ve sünnete yeteri kadar sahip çıkamadığımızdandır. Cenabı Hak’tan duamız odur ki bu programımız ve bunun gibi tüm programlar hayırlara vesile olur ve uyuyan gönüllerin uyanmasına yardımcı olur.” İfadelerini kullandı.


Kürsüye çıkarak bir selamlama konuşması yapan Ensar Vakfı İnegöl Şubesi başkanı Fatih Bayram; Bizler Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları olarak konuşarak değil çalışarak yol alacağız parolasıyla yürüyoruz. Şu anda maalesef çalışarak yol alan kafir iken Müslümanlar her ortamda sadece konuşmakla meşkul. O yüzden konuştuğumuz içinde hiperaktif çocuklar, çalışkan, gayretli, Vatanı seven, Al Sancağına sahip çıkacak çocukları az yetiştirir olduk. Bugünün anlamına binaen şunu hatırlatmak isterim. Kuranı yüklenenler (hafızlar) Allah’ın dostlarıdır. Onlara düşmanlık eden Allah’a düşmanlık etmiştir. Onları dost edinen Allah’ı dost edinmiştir. Çok şükürki yapmış olduğumuz programlarda Kurana gönül verenlere değer vererek onları dost ediniyor dolayısıyla Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyoruz. İnsanların en hayırlısı Kuranı öğrenen ve öğretendir, okuyan ve okutandır. Rabbim tüm çocuklarımıza Kuranı Kerim okumayı öğretmeyi nasip etsin inşallah. İşte tamda bu doğrultuda yapılan islami çalışmaların artması ve daha çok genç kardeşimize ulaşabilmek için sürekli yer talebinde bulunuyoruz. İnşallah bir gün sesimiz duyulur ve çalışmalarımız artarak devam eder. Çünkü makam ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan geride bırakılacak olan güzel hizmetlerdir. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.” Dedi.


Son olarak konuşan İnegöl belediye başkan vekili Ahmet Kara ise; “Yıllarca İmam hatip lisesinde Kuran hocalığı yaptığımdandolayıböyle bir yarışmada olduğum için bahtiyar oldum. Resulullah efendimiz (s.a.v.) Kuranı Kerimi seslerinizle güzelleştiriniz. Buyurarak güzel kuran okumaya teşvik etmiştir. Sahabi Kiram efendilerimizin arasında çok güzel Kuran okuyanlar vardı. Rabbim onların yolundan gitmeyi nasip etsin. Ecdadımız Osmanlı da Kuranı Kerime ve Alimlere çok büyük değerler vermiştir. Hatta o dönem Kuran Mekke de indirildi, İstanbul da yazıldı, Mısır da okundu denilirmiş. Günümüzde de çok şükür yine en güzel şekilde hafızlar, hocalarımız yetişiyor Fatih Çolak, Ali Tel, Bünyamin Topçuoğlu gibi dünya çapında hafızlarımız. İnşallah şimdi bu yarışmaya katılan kardeşlerimiz de Türkiye şampiyonu dünya Şampiyonu olur diyorum hepinizi Allaha Emanet ediyorum. “ sözlerini dile getirdi.


Konuşmaların ardından jüri üyeleri Mehmet Kızılarslan, Nazmi Özden, Saim Yıldız, Hasan Tüfekçi’ nin oylarıyla belirlenerek dereceye girmiş yarışmacılara ödülleri takdim edildi. Diğer tüm yarışmacılarada mansiyon ödülü olarak hediye çeki verilirken jüri üyelerine de plaket takdim edildi.


Aynı zamanda yarışma öncesi belirlenen 1 .’ye 3000TL, 2.’ye 2000TL ve 3.’ye 1000TL para ödülleri takdim edilirken tüm yarışmacılara da mansiyon ödülü olarak hediye çekleri verildi.

 

Editör: Süper Kanal TV