Dünya bir yandan koronavirüsle mücadele ederken diğer tarafından ise kuraklıkla mücadele  etmeye başladı. Yağışların olmaması mevsimlerinin değişkenlik göstermesi herkesi tedirgin ediyor. Geçen yıl Boğazköy barajının bulunduğu bu böyle bölge sularla kaplıyken bu yıl ise suların azalmasıyla ortaya korkutan görüntüler çıktı. Suların çekilmesiyle sular altına olan eski köprü, mezarlıklar tekrar gün yüzüne çıkarken,  manzara çiftçileri tedirgin etti.
  Mahalle Muhtarı Sadullah Arda konuyla ilgili şunları söyledi. Gördüğünüz bu yıl geçen yıl bu zamanlarla tamamen sularla kaplıydı ancak bu yıl kuraklık ve yağışların olmaması nedeniyle sular iyice çekildi. Üzerinde durduğumuz köprü sulardan gözükmezken şimdi suların olmadığından dolayı hem eski köprü hemde sular altına kalan mezarlıklarımız görülüyor. Bu yıl yağış olmasa böyle giderse hiç iyi olmayacak. Daha önceki yıllarda her yer karla kaplıydı şimdi ise bahar'dan kalma havalar yaşıyoruz. İlleri de çiftçilerimizde su olmadığından dolayı zor günler geçirecek inşallah öyle bir şey olmaz dileğimiz bu yönde.
  Hamzabey mahallesinde çiftçilik yapan Burhanettin Özdemir ise şuanda bulunduğumuz yer Boğazköy barajının su tuttuğu  su havzasının içerisindeyiz. Önceki yollarda bu mevsimde bu köprüden geçilmezdi sular içerisindeydi yukarıdan gelen derelerden beslenen bir baraj. Biliyorsunuz bu baraj Yenişehir ilçemizdeki tarımda kullanılan bir su şuanda o bölgemizde sulamalar sürüyor ancak suların yetmediğinden dolayı barajda su tutulmuyor.
  Dolasıyla bu bölgede bu mevsimde su en az 4-5 metre düşük vaziyette. Hatta sadece barajdaki sular değil köyümüzde bulunan tarlalarda kullandığımız çeşmelerimiz de bile sular eskisi gibi artık akmıyor yazın kesilmeyen sular şuanda kesilmiş vaziyette. İnşallah önümüzdeki günlerde bekliyoruz bol bol yağmur kar bekliyoruz Mart ayına kadar yoksa buğdaylarımız zor durumda kalır. Bu tablo tabi ki bizleri de korkutuyor. Başta Büyükşehirler de içme suyu başta olmak üzere bizi de korkutan taraf tarımsal alanda da bir kıtlıkla karşı karşıya kalacağız inşallah bu kıtlığa maruz kalmayız.

Editör: Süper Kanal TV