Daha temiz bir İnegöl için mücadele veren İnegöl Belediyesi, modern bir kent oluşturma ve şehri geleceğe hazırlama adına adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda sadece evsel atıklar değil, çevre kirliliğine sebebiyet veren her unsur değerlendirilerek gerekli müdahaleler gerçekleştiriliyor.

Daha önce sokak aralarında terk edilmiş halde bulunan hurda araçların toplanması adına bir çalışma yapıp İnegöl sokaklarını temizleyen İnegöl Belediyesi, bu defa kullanılmayan halk ekmek büfeleri için harekete geçti. Yapılan tespitlerde pek çok halk ekmek büfesinin faal olmadığı halde hem görüntü kirliliği oluşturduğu hem de güvenlik açısından zafiyet oluşturduğu tespit edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün yaptığı bu tespitler neticesinde, şehrin farklı bölgelerinde bulunan ve kullanılmayan halk ekmek büfelerinin kaldırılması için çalışma başlatıldı.

ŞEHRİN CADDE VE SOKAKLARI ATIL GÖRÜNTÜLERDEN TEMİZLENİYOR
Zabıta Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, 2 günde çok sayıda halk ekmek büfesi vinç yardımıyla kaldırılarak kamyonlarla depolara taşındı. Konuya ilişkin Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüklerinden yapılan açıklamada; “Belediyemiz çevre düzenlemeleri kapsamında çevre ve görüntü kirliliği oluşturan kullanılmayan halk ekmek büfeleri Zabıta Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan çalışmayla kaldırılmaya başlandı. Büfelerle ilgili bu çalışma devam edecek ve şehrimizin cadde ve sokakları atıl vaziyetteki görüntülerden temizlenecek” ifadelerine yer verildi.