Şehitler Haftası münasebetiyle 1914-1918 yılları arasında Filistin-Kudüs Cephesinde yapılan savaşta şehit düşen Bursa-İnegöllü şehitleri anmak ve tanıtmak amacıyla Salih İ. Kırcalı MTA Lisesi “100. Yılında Kudüs’te İnegöllü Şehitler” sergisi düzenledi. Okul İdaresi, 21 Mart 2018 Çarşamba günü İnegöl halkını okullarındaki sergiyi görmeye davet etti.

Konuyla ilgili bilgi veren Salih İbrahim Kırcalı MTAL müdürü Abdurrahim Mercan; "Okulumuz edebiyat öğretmeni A.Metin KÜRÜMOĞLU' nun yaptığı araştırmalar sonucu hazırladığı "100. Yılında Kudüs'te İnegöllü Şehitler" adlı sergi etkinliğimizi Şehitler Haftası münasebetiyle halkımızın ilgisine sunuyoruz. 21.03.2018 Çarşamba günü saat:14:00'da sergimizi öğrencilerimiz ve misafirlerimizin huzurunda açacağız. Şimdiden tüm İnegöl halkımızı etkinliğimize davet ediyorum." dedi.

Kudüs’ün İnegöllü Şehitleri Tanıtılacak

Etkinliği hazırlayan edebiyat öğretmeni A.Metin Kürümoğlu ise; " 18-23 Mart haftası ülkemizde Şehitler Haftası olarak kutlanmaktadır. Biz de hem bu hafta münasebetiyle hem de Milli Eğitim Bakanlığımızın "Kudüsü Anlamak Projesi" kapsamında "100. Yılında Kudüs'te İNEGÖLLÜ ŞEHİTLER" adıyla etkinlik düzenlemeyi ve İnegöllü hemşerilerimize 1917'de şahadet şerbeti içen hemşerilerini tanıtmayı hedefledik. Bu etkinlikte Bursa ve ilçelerinden kaç şehit verdiğimiz, kaçının İnegöllü olduğu, hangi mahalle, bucak ve köyden oldukları, yaşlarının kaç olduğu ve künyeleri kaynaklarıyla birlikte katılımcıların dikkatine sunulacaktır. Etkinliğimize tüm İnegöllüleri davet eder; bütün şehitlerimizi rahmetle anarım." dedi.

21-28 Mart Tarihleri Arası Gezilebilecek

Etkinliğin 21 Mart Çarşamba günü Saat:14:00'da İnegöl Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılacağı ve bir hafta boyunca 28 Mart 2018 Çarşamba gününe kadar süreceği belirtilerek tüm İnegöl halkının davet edildiği belirtildi.
Editör: Süper Kanal TV