İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği, ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması kararını protesto eden Filistinlilerin İsrail askerlerince hunharca katledilmesi olayını kınayan bir mesaj yayımladı.

İSLAM DÜNYASI SINIFTA KALDI
Siyonist güçlerce Filistin halkına fütursuzca ve pervasızca yapılan bu hareketin er yada geç tokat gibi karşılığının verileceğini belirten İnegöl Abdülhamid Han Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Turgay Yazıcı,  “100 yıl önce tahtından feragat etme pahasına Filistin’e sahip çıkan ve Siyonist Yahudilere karşı dimdik ayakta durmayı başaran II.Abdülhamid Han’ın göstermiş olduğu bu asil duruşu maalesef günümüzde İslam dünyasında görmememiz büyük bir ayıptır” şeklinde konuştu.

“KUDÜS BİZLER İÇİN KUTSAL BİR BELDEDİR”
Kudüs’ün gönlümüzdeki yerinin bizler için ne kadar önemli olduğunu belirtmeye gerek yok diyen Yazıcı, “Gökyüzüne en yakın bir belde olarak tasvir edilen ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'dan dolayı Kur'ân'ın övgüsüne mazhar olan, birçok peygamberin Allah'ın nuruna nâil olduğu mukaddes bir yer olan Kudüs ayrıca Miraç olayından dolayı da bizler için kutsal bir beldedir” dedi.

KUDÜS DÜŞERSE MEKKE DÜŞER MEDİNE DÜŞER ISTANBUL DÜŞER!
Kudüs’ün Hz. Ömer’in emaneti, Selahattin Eyyubi’nin rüyası, Kanuni Sultan Süleyman’ın mirası, Abdülhamid Han’ın davası olduğuna vurgu yapan Yazıcı, Filistin meselesinde II.Abdülhamid’in 100 yıl önce Siyonistlerin yüzlerine tokat gibi çarpmış olduğu sözlere de yer verdi. Yazıcı, 'Değil yüz elli milyon İngiliz lirası, dünya dolusu altın verseniz bu tekliflerinizi katiyen kabul etmem! Ben otuz seneden fazla bir müddetle Millet-i İslâmiye'ye ve Ümmet-i Muhammediye'ye hizmet ettim. Bütün Müslümanların ve salatin ve Hulefa-i İslâmiyeden aba ve ecdadımın sahifelerini karartmam ve binaenaleyh bu tekliflerinizi mutlaka kabul etmem'... ‘Ecdâd-ı izâmımın kan karşılığında memalik-i şahanemize ithal ettiği bir karış toprağı dünya altınına vermem, veremem...’ ‘... zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsuldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan tekrar kanlarımızla örteriz’ işte bu sözler 100 sene önce söylendi. Kat'iyyen dendi. Asla dendi. Biz kanla aldık bir karış toprak dahi söz konusu değil dendi. Abdülhamid’in bu sözlerine lütfen kulak verelim. Şunu unutmayalım Kudüs düşerse Mekke düşer Medine düşer İstanbul Düşer!” dedi.

SİYONİSTLERE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI
Sultan II. Abdülhamid Han'ın özellikle Filistin'e Yahudi yerleşimine karşı büyük bir hassasiyet göstermesine, Yahudi göçünü ve toprak satışını yasaklamasına rağmen Yahudilerin Filistin'e yerleşmelerinin iç ve dış sebepleri, neden ve niçinlerini iyi sorgulamamız gerektiğine değinen Yazıcı, “Filistin”i devlet garantisi ile koruyan Osmanlı Devleti, İttihat ve Terakki ile zayıflayınca, Filistin davası da zayıflamış ve Osmanlı Devleti yıkılınca o dava da yıkılmıştır. Yahudiler de maalesef çirkin emellerine kavuştular. Artık gözümüzü açma zamanı. Siyonistlere karşı birlik ve beraberlik zamanı. İslâm âleminin kendilerini birbirine bağlayan manevî bağları yeniden canlandırıp bir araya gelme zamanı” diye konuştu.  

Yazıcı son olarak, “Vicdan, insan hakları ve hukukun üstünlüğü yok sayılarak gerçekleştirilen bu Siyonist katliamı nefretle kınıyor, bu olayı gerçekleştiren faillerini ve işbirlikçilerini de lanetliyoruz. Bu mübarek günlerde işlenen bu insanlık suçunu, masum halka kurşun sıkan Siyonist İsrail’e buradan bir kez daha sesleniyoruz Filistin halkı yalnız değil. Her birimiz Filistinliyiz. Her birimiz Kudüs için can vermeye hazırız” dedi.