Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’de 1 yaşındaki bebeğin ölümüyle sonuçlanan acı olayın yaşandığı kreşteki İnegöl Belediyesi logolarıyla ilgili açıklama yaptı. Taban; “Geçmişte İnegöl Belediyesi ve Psiko Tiyatro Derneği olarak kullanılıyordu ama artık bağımız yok. Logolar eskiden kalma” dedi.
Belediye Başkanı Alper Taban, basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği kahvaltılı basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı.

BELEDİYENİN YERİ DEĞİL

Taban şunları söyledi: “Yerelde çok üzüldüğümüz bir olay yaşandı. Ruhsatsız bir işletmede meydana gelen 1 yaşındaki evladımızın vefatı konusu beni de son derece rahatsız eden konulardan biri oldu. Bu noktada Milli Eğitim Müdürlüğümüzün iznine tabi olan işletmelerden biri. Geçmişte tespitler yapılmış, kapatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuş. Bu vaka olmasaydı her şey farklı olacaktı ama artık konuşacak bir şey kalmıyor. Bu yer belediyenin mi diye soruldu. Duvarlarında belediye logosu bulunduğundan dolayı… Burası İnegöl Belediyesi’nin ve Psiko Tiyatro Derneği oyuncularının kullandığı bir binaydı. İnegöl Belediyesi de tiyatro, kültürel ve sanatsal faaliyetler doğrultusunda bunlara destek veriyordu ama bizim şuan orayla bir bağımız yok. İlgili dernek de oradan ayrılmıştı. Sadece dışarıdaki logoların gözükmesiyle orası İnegöl Belediyesi yeriymiş gibi algılandı. Biz orada kiracı pozisyonunda kalıyorduk”

Editör: Süper Kanal TV