Amacı öğrencilere meslekleri tanıtmak, iş hayatı hakkında bilgi vermek olan alanda öğrenciler hem eğlendi hem de inanılmaz deneyimler elde ettiler.

Girişte alanda geçerli sanal paralarını bankadan çeken öğrenciler bu paralarla diledikleri eğlence alanına giriş yaptılar. Parası biten öğrenciler ise bu noktadan itibaren para kazanmak için kah postacı olup posta yetiştirdi, kah itfaiyeci olup yangın söndürdü.

Geziye gidiş ve dönüşte vapur ile yolculuk yapan öğrencilerin martıları boğazda peşlerinden sürükleyişleri görülmeye değerdi.

Gezi ile ilgili açıklamalarda bulunan Sınıf Öğretmeni Zeynep ŞAHİN; “Öğrencilerimiz ile buraya geliş amacımız çocuklarımızın emeğin değerini anlamaları ve mesleklere hakim olmalarıydı. Tüm öğrencilerimiz artık ebeveynlerinin ne zorluklarla para kazandığını, emeğin ne denli büyük bir önemi olduğunu anladılar” dedi.

Gezide kafile başkanı olarak bulunan Okul Müdürü İbrahim ERGİN; “Kidzania’ya 5. Kez geliyoruz. Burada öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenmenin hazzına sonuna kadar ulaşıyorlar. Aynı zamanda geziler öğrencilerin birliktelik duygusuna da katkı sağlıyor. Tüm kademelerde eğitici ve öğretici gezilerimiz devam edecek” dedi.