Kosova Eğitim Kurumları, Türkiye Satranç Federasyonu ile İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Satranç turnuvasında Yıldızlar ve Küçükler kategorilerinde takım halinde ikinci oldu.

Yarışmaya 43 sporcu ile katılan Kosova Eğitim Kurumları kazandığı iki kupayla turnuvaya damga vurdu. Küçükler kategorisinde ödülü öğrencilere İlçe Gençlik ve Spor müdürü Yusuf Şevki Yücel verirken, Yıldızlar kategorisinde ise kazandıkları kupayı Okul Müdürü Erol Baştürk verdi.

Konuya dair açıklamalarda bulunan okul Satranç Kulübü eğitici öğretmeni Filiz Kayalı; “Kurum olarak spora ve sporcuya verdiğimiz destek kamuoyunun malumudur. Bizler öğrencilerimizin iyi birer akademik eğitim almasının yanında aynı zamanda da ilgi duydukları spor dalında da başarılı olmalarını hedefliyoruz. Bugün kazandığımız başarı sene başından beri verdiğimiz yoğun mücadelenin ürünüdür” dedi.

Okul Müdürü Erol Baştürk; “ Bu yıl Satranç, voleybol, basketbol, atletizm, futbol, tenis, karate gibi sporun her alanında takımlarımızı kurduk. Basketbolda belediye başkanlığı kupasını kazandık. Karate’de öğrencimiz ilde ve ülke genelinde dereceler aldı. Bugün de satrançta çifte kupa zaferi yaşadık. Biz bir okul olmanın yanı sıra aynı zamanda bir spor kulübü gibi de çalışıyor öğrencilerimizin spor ile ilgilenmelerini önemsiyoruz. Geçen yıl kazandığımız Voleybol ilçe şampiyonluğu sonrası bu yıl da kupalar arka arkaya gelmeye devam ediyor. Kosova Eğitim Kurumlarıolarak bulunduğumuz tüm branşlarda iddialıyız. Akademik anlamda kendimizi TEOG sınavlarında ispat ediyoruz, yapılan genel deneme sınavlarına hiçbir çekince de bulunmadan katılıyor, ortalama olarak her seferinde en tepede yer alıyoruz. Biz kazanan bir okuluz. Öğrencilerimize kazanmanın verdiği huzuru ve duyguyu tattırıyor, onlarla daha büyük başarılar hedefliyoruz. Kosova Eğitim Kurumları olarak bundan sonra da ödüller kazanmaya başarılar elde etmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: Süper Kanal TV