Kosova Eğitim Kurumları bir ilki daha gerçekleştirdi. Doğal tabiat ve yaşam alanı kurdular .35000 m2 orman alanı içerisinde yer alan Kosova Eğitim Kurumları bu alanın 15 000 m2 alanını tamamen doğal yaşama ayırdı. Bir çok hayvan türüne ev sahipliği yapan yaşam parkı; Sumatra tavuğundan Melanistik sülüne , Çin Kazına , Hint Tavus Kuşlarından Muscovy Ördeklerine kadar bir çok türde hayvana ev sahipliği yapıyor.

Civciv yaşam ünitelerinde yetiştirdikleri farklı ırklardaki bir çok hayvanı da büyüme çağında doğaya salarak eko sistem için bir farkındalık oluşturuyorlar. Tarım ve hayvancılık kulübü, bilim ve Çevre Kulübü , Görsel Sanat ve Doğa Kulübünün işbirliği içerisinde yer aldığı proje de hayvan bakımını , civciv yetiştirme alanlarını organik tarım alanlarını yemleme sulama ve farklı alanlar belirlemenin hepsini bizzat öğrenciler yapıyor.

Öğrencilere bu konuda rehberlik yapan görsel sanatlar öğretmeni Serkan GÖÇER: Kosova Eğitim Kurumları; bünyesinde doğal yaşam parkı olan tek kurum olma özelliğine sahip. Bu hayvanlar dışında başlıcaları Moğol, Gümüş, Hatuni, İmparator, Melenistik, Kral ve Kaflas sülünü, Muscovy, Mühre, Suna,Mandalin ,karolin ve yaban ördeği, sumatra, beç, hint, Yokohama, amercanius, aracanus, vs gibi tavuk türleri, çin, mast, linda gibi kaz türleri ve tavşan ve tavus kuşları bunlardan bazılarıdır. Hayvanlar tamamen ağaçlarda tüneyerek tamamen doğal bir ortamda yaşamanın farklılığını sunuyorlar. Genelde okulun yemek fazlalarını hayvanlara veren Öğrenci timleri proje de görev alıyorlar,dedi.

Özel Devrim Kosova Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Devrim KOSOVA :Bu çiftlik bizim okulumuzun aynı zamanda bir simgesidir. İnegöl de hemen hemen herkes okulumuzun doğa içerisinde doğal tabiat parkı ve doğal hayvan yaşam alanları ve organik tarım arazileriyle alanımızda tek olduğumuzu bilir.Sezon sonunda hayvanları doğaya bırakırken de bu faaliyet ve projenin tabiat ve eko sistemi için ne kadar önem arz ettiğini bir kez daha hep birlikte görmüş olacağız.Bu projeyi 3 yıldır devam ettiriyoruz.Öğrencilerin doğal yaşam içindeki mutluluğu yüzlerine de yansıyor,dedi.

Editör: Süper Kanal TV