Bir çok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş, yastığı mezar taşı, yorganı kar olanların şahitliğinde, Ceddimizin ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurlarında, Devletimizin en büyük gününde, Cumhuriyetimizi kuranlara, şükran hislerimizi ifade etmek için Kosova Koleji öğrencileri, Kolej içinde bulunan Yunus Emre Ergül Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programla Cumhuriyet Bayramını coşkulu bir şekilde kutladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlkokul Müdürü Özer YILMAZ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının attığı temellerin, koyduğu ilkelerin, gösterdiği hedeflerin ışığında geldik bu meydana. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Türk milletinin bekasının ve milletler camiası içinde hak ettiği yeri almasının yegâne biçimi cumhuriyettir. Vakit dalları kökleriyle buluşturma vaktidir. Vakit akıl ile adap ile ahlak ile adalet ile aşk ile muasır medeniyet sürecini aşma vaktidir. Vakit bir olma birlik olma vaktidir. Cumhuriyet Bayramımızı bu duygularla tebrik eder, dünya durdukça bu bayramların yepyeni ufuklara, yepyeni umutlarla sürüp gitmesini diler, sevgi ve saygılar sunarım, dedi.

İlkokul Müdüründen sonra kürsüye gelen Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk:Törene katılanların bayramını kutladıktan sonra:’’Her karış toprağında binlerce şehidin kanı bulunan güzel ülkemizin her köşesinde şan ve şerefle dalgalanan,rengini şehit kanından alan güzel bayrağımızın altında hür ve bağımsız yaşıyorsak bunu Atamıza borçlu olduüumuzu çok iyi kavramalıyız.Atamızın Türk gençliğine emaneti olan Cumhuriyetimizi korumak ve kollamak en temel görevimiz olmalıdır.Her yeri cennetten bir köşe olan güzel ülkemizin bayrağına,cumhuriyetimize,bize cumhuriyeti emanet eden Başkomutan,değerli devlet adamı,Büyük Atatürk’e ve değerlerine sahip çıkmalıyız.Adaletin,eşitliğin temeli olan Cumhuriyete sahip çıkmalıyız,dedi.

Sonra Kurucu Temsilcisi Devrim Kosova öğrencilere, velilere ve öğretmenlere hitap etti. Devrim Kosova konuşmasında, başarıya ulaşmanın çok çalışmaktan geçtiğini, çalışmayı helal kazançla taçlandırmak gerektiğini ve bu gün muasır medeniyet seviyesinde olmamızı, Atatürk’e ve Cumhuriyete borçlu olduğumuzu ifade etti.

Program öğrencilerin hazırladıkları koro, oratoryo ve halkoyunları gösteriyle devam etti. Ayrıca Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri arası düzenlenen şiir yarışması, Cumhuriyet Futbol Turnuvası ile Cumhuriyet Voleybol Turnuvasında dereceye girenlerin ödülleri verildi. Program günün anlam ve önemine uygun şarkılar söylenerek sona erdi.
Editör: Süper Kanal TV