Özel Devrim Kosova Ortaokulu öğrencileri Vergi Haftası sebebiyle İnegöl Vergi Dairesi çalışanlarını ziyaret ettiler. Gezi sırasında öğrencilere Sosyal Bilgiler öğretmenleri Canan KURŞUN ile Selin KÖSEOĞLU’nun yanı sıra Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol BAŞTÜRK eşlik etti.

Ziyaret sırasında İnegöl Vergi Daire Müdürü Yalçın ERTAŞ tarafından karşılanan öğrencilerle Müdür Yardımcıları Ömer YENİKAN ve Halit KIVANÇ da yakından ilgilendi.

Öğrencilere vergi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilen kurumda çalışan 102 personel ile ne denli büyük bir organizasyon oldukları gözler önüne serildi.

Öğrencilerin meraklı sorularını içtenlikle ve ilgiyle cevaplayan İnegöl Vergi Dairesi Başkanı Yalçın ERTAŞ; “Biz Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı bir kurumuz. Önce mükellefi tespit ederiz, ardından da takip ederiz. Şu anda 14 bin mükellefimiz bulunmakta. Biz hem vergi tahsil ediyoruz hem de iadeler yapıyoruz. İlçe olarak işlem hacmi en yüksek ilçeyiz. Geçtiğimiz yıl 850 milyon vergi tahakkuk etti ve 550 milyon vergi topladık. İş ve işlemlerimizi ise her zaman hukuk kuralları çerçevesinde yürütmekteyiz. Vergilendirilmiş kazanç kutsal kazançtır sloganı ile yıllardır vergi ödemenin devlete karşı sorumluluk olarak ne denli önemli olduğunu anlatmaya çalıştık. Toplumumuzda ise bu bilinç son yıllarda oluşmaya başladı.” dedi.

Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol BAŞTÜRK ise şunları aktardı; “Bizler topluma faydalı bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapan bir kurumuz. Verginin önemini bilmekte ve öğrencilerimizde de bu bilinci oluşturmak istemekteyiz. Bugün ziyaretimiz boyunca öğrencilerimiz sınıfta öğrenemeyecekleri bilgiler edinerek konuya daha iyi hakim oldular. Vergi Dairesi Başkanı Sayın Yalçın ERTAŞ ve müdür yardımcıları Ömer YENİKAN, Halit KIVANÇ beyefendiler bizleri çok güzel ağırladılar. Öğrencilerimizin meraklı sorularına samimi şekilde anlayabilecekleri perdeden cevaplar verdiler. Kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Gezinin ardından öğrenciler vergi konusunu yerinden öğrenmenin verdiği mutluluk ile okullarına döndüler.
Editör: Süper Kanal TV