Osmanlı döneminde şehzadelerin oynadığı zeka ve strateji oyunu olan mangala oyununu Özel Devrim Kosova Ortaokulu öğrencileri yaşatmaya ve nesilden nesile aktarmaya devam ediyor.
Özel Devrim Kosova Ortaokulu Matematik öğretmeni Derya İlbaş ve Zuhal Kılıç rehberliğinde gerçekleştirilen turnuvada 5.sınıflarda Arda Kayabaşı birinci,Fehmi Muhammed Akgün ikinci ve Zeynep Yanağ üçüncü oldu.6.sınıflarda Onurhan Talha Erdoğan birinci,Ceren Sert ikinci ve Efe Kağan Önder üçüncü oldu. Sporcular ödüllerini Özel Devrim Kosova Ortaokulu Müdürü Erol Baştürk’ün elinden aldı.
Ödül Töreninde konuşma yapan okul müdürü Erol Baştürk:Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak,onları yaşatmak biz eğitimcilerin en başta gelen görevlerinden biridir.Bizler tarihi ve kültürel değerlerimizin nesilden nesile aktarılması için çaba sarfetmeyi bir görev biliyoruz.Bunu yaparken zekasını doğru kullanabilen nesiller yetiştirmek temel amacımızdır.Turnuvada emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyor,başarılı olsun veya olmasın turnuvaya katılan tüm öğrencilerimi yürekten kutluyorum,dedi.