3 farklı dilde etkinliklerin düzenlendiği güne 3.sınıf öğrencilerin “Tutumsuz Çocuk” müzikali ile başlandı. Ardından 6 farklı istasyonda eğlenen öğrenciler bu istasyonlarda İngilizce, Almanca ve Fransızca etkinliklere dahil oldular. Konferans salonunda sinema etkinliğine de dahil olan öğrenciler unutulmayacak bir gün yaşadılar.

Etkinliğe ek olarak düzenlenen maske yarışması için öğrenciler tarafından birbirinden başarılı çalışmalar yapıldı. En başarılı 3 çalışma okulda yapılacak eleme sonrası ödüllendirilecek.

Etkinlik ile alakalı konuşan İngilizce öğretmeni Derya TÜRKMEN; “Öğrencilerimizin yabancı dile olan hakimiyetini oyunlar aracılığı ile arttırmak istediğimiz etkinliklerimiz oldukça yararlı oldu. Kurum olarak yabancı dile olan yatırımlarımız malum, her geçen gün daha iyi düzeyde konuşan öğrencilere sahibiz” dedi.

İngilizce Öğretmeni Melike ALBAMYA ise etkinliğin kurum için artık geleneksel hale geldiğini, çocukların yılın bu gününü sabırsızlıkla beklediklerini aktardı. Bu yıl çocukların eğlenmesi adına kendilerinin de farklı kültürlere ait kıyafetler ile etkinliğe katıldıklarını aktaran ALBAMYA, çocukların global dünyaya uyumunu kolaylaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

Kosova Eğitim Kurumları Okul Müdürü İbrahim ERGİN, 3 farklı dilde eğitim veren bir kurum olduklarını ve yabancı dil eğitimi konusunda oldukça iddialı olduklarını söyledi. Dünya vatandaşı yetiştirmenin temel amaçları olduğunu aktaran ERGİN, gerek yaptıkları etkinlikler gerekse ders içi faaliyetler ile bunu pekiştirdiklerini iletti. Dil eğitimi konusunda bölgede bir marka haline geldiklerini ifade eden ERGİN, öğrencilerinin gelişimi adına bu ve benzeri etkinliklerin devam edeceğini söyleyerek sözlerine son verdi.

Editör: Süper Kanal TV