Gezi sırasında öğrenciler İnegöl İlçe Kaymakamı Ali AKÇA ile karşılaştı. Öğrencilerin yanına gelen Ali AKÇA öğrenciler ile sohbet etti. Onlara elektronik eşyalara harcadıkları zamanı kitaplara ayırmalarının daha faydalı olacağı tavsiyesinde bulunan AKÇA kendilerini kitap konusundaki duyarlılıklarından dolayı kutladı.
Gezi sırasında öğrencilerin yanında bulunan okul Türkçe Öğretmeni Begüm GÜNEŞ şunları aktardı; “Kurum olarak kitap okuma konusuna büyük önem veriyoruz. Her hafta tüm sınıflardan en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdiğimiz ‘Haftanın Kitap Kurdu’ projesi sayesinde kitap okuma konusunda bir rekabet bile oluşturduk. Öğrencilerimizin iyi birer okur olması onların akademik yaşantılarına ve sosyal yaşantılarına doğrudan olumlu etki yapacaktır. Biz de bu bilinçle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Okul Müdürü Erol BAŞTÜRK ise; “Bizim kurum felsefemizde yer alan olgulardan birisi de öğrencilerimizin birer kitap dostu olmasıdır.Öğrencilerimizde kitap sevgisini aşılamak için her türlü etkinliği yapmaktayız. Kitaplar insanlar ile sözcüklerin büyülü dünyasına açılan bir kapıdır.Bunun bilincindeyiz.Gezi sırasında bize her türlü kolaylığı sağlayan Kütüphane müdürümüz Kenan Kahraman’a  teşekkür ederim.dedi.