Geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan 2016 KPSS Ortaöğretim Sınavı sonuçlarına göre İnegöl Salih İbrahim Kırcalı MTA Lisesi 12. sınıf öğrencisi Zehra Aydoğan Üç Milyon İki Yüz Doksan Üç Bin adayın katıldığı sınavda 95.27 puan alarak Türkiye 205. 'si oldu.
Konuyla ilgili konuşan okul müdürü Abdurrahim Mercan ; "Okul olarak öğrencilerimizin eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarına özen gösteriyoruz. Bu yıl da mezun olacak öğrencilerimizin KPSS sınavında gösterecekleri başarılara okul olarak odaklandık. Geçtiğimiz hafta açıklanan sonuçlara göre sınava katılanların puanları 80 ve 95 puan düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu öğrencilerimizden Zehra Aydoğan 95.27 puanla üç milyonu aşkın öğrenci içinde 205. olmuştur. Bu, okulumuz ve İnegöl'ümüz için önemli bir başarıdır. Kızımızı tebrik ediyorum. Ayrıca bu başarısından dolayı ödüllendireceğiz." dedi.

Başarılı öğrenci Zehra Aydoğan ise ;" Bu başarımdan dolayı çok mutluyum. Özellikle bana desteklerini esirgemeyen okul müdürüm Abdurrahim Mercan'a Müdür yardımcılarım Dilaver Babacan ,Emine Kaya ve A.Metin Kürümoğlu'na , Tarih öğretmenim Arzu Solgun,coğrafya öğretmenim Cemile Yalçınkaya ve tüm öğretmenlerime teşekkür ederim.İnşaallah aynı başarıyı YGS'de de göstereceğim dedi.
Editör: Süper Kanal TV