İsaören Mahallesi sakinleri gençleri asker ocağına yolcu etmek için özel bir program düzenledi. İsaören mahallesi tarafından örnek olacak asker uğurlama programına  siyasi parti yöneticileri, çeşitli  dernekler, STK’lar, mahalle muhtarları ve İsaören köyü sakinlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 
Kur’an-ı Kerim  ve mevlid-i şerifin okunduğu asker uğurlama programında askere gidecek kınalı kuzuların ellerine anneleri tarafından kına yakıldı. Programla ilgili konuşan İsaören mahalle muhtarı Fikri Türk, artık bu programı geleneksel hale getirdik. Bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. 5 evladımızı dualarla askere uğurluyoruz. Daha önce yapılan asker eğlencelerinde alkollü müzik eşliğinde yapılıyordu. hiç hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyordu. Biz buna 4 yıl önce son vererek bu türk eğlencelere izin vermiyoruz. Askere gidecek gençler için Kur’an-ı Kerim  ve mevlid-i şerif okutuyoruz. Yapılması gerekende bu inşallah bu gelenek ömür boyu böyle sürer diye konuştu.

Asker uğurlama programına destek veren isaören kalkınma kooperatifi başkanı Erhan Ulu ise, bu yıl dördüncü geleneksel asker programı yapıyoruz. Askerlerimiz için mahalle meydanında önce Kur’an-ı Kerim  ve mevlid-i şerif okutup gelen misafirlerimize ikramda bulunuyoruz. Peygamber ocağına gidecek olan gençlerimizin kınaları yakıyoruz. Gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum dedi.  Asker eğlence programı kına yakılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.