Yerel seçim kampanyasını İzmir'den başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 27 Şubat'taki Batman ziyaretinden sonra 32 gün boyunca ara vermeden sahada olacak.

Özellikle İstanbul, Ankara, Mersin ve Bursa'ya özel önem veren Kılıçdaroğlu bu kentlere birkaç kez gidip ilçe ilçe dolaşarak, seçmenden oy isteyecek.

Kılıçdaroğlu'nun seçim gezileri için parti içinde Organizasyon Komitesi kuruldu. Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın üstlendiği komitede, milletvekilleri Ahmet Akın, Orhan Sümer, Ali Haydar Hakverdi ile Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir de yer alıyor. Komitenin çalışmaları doğrultusunda Kılıçdaroğlu'nun kampanya programı da netleşmeye başladı. Bu çerçevede seçim kampanyasını 17 Şubat'ta İzmir'den başlatan Kılıçdaroğlu, propagandasını bugün de Antalya'da sürdürecek. 

Ekonomi Masası

Kılıçdaroğlu, özellikle 27 Şubat'taki Batman Sason ziyaretinden sonra 32 gün boyunca ara vermeden sahada olacak. CHP lideri ağırlıklı olarak ise büyükşehir belediyelerini ziyaret ederek partisinin adaylarına oy isteyecek. 

CHP lideri İstanbul, Ankara, Bursa ve Mersin'i, kampanya döneminde birkaç kez ziyaret ederek ilçe ilçe dolaşacak.

CHP'nin ekonomik gelişmelerin vatandaşa etkisini araştırmak ve çözüm önerileri geliştirmek amacıyla oluşturduğu Ekonomi Masası, partili heyetlerin il ziyaretlerinin ardından ortaya çıkan tabloyu pazartesi İstanbul'da paylaşacak. Kılıçdaroğlu da, "Üreten, Çalışan, Hakça Paylaşılan Türkiye" başlığıyla yapılacak toplantıda konuşacak.

Resmi yazı gönderildi

CHP Genel Sekreter Vekili Muharrem Erkek ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan imzasıyla; milletvekilleri, PM ve YDK üyelerine, dün bir yazı gönderildi. Yazıda; dört kentteki seçim kampanyasına ilişkin "planlama" ve "eğitim" toplantısı yapılacağı bildirildi. Toplantının, yarınki Meclis Başkanlığı seçiminin ardından, partinin grup toplantısı salonunda gerçekleştirileceği kaydedildi.