İnegöl'de bulunan 20 Kıbrıs Gazisi, 45 yıl sonra madalyalarına kavuştu. 20 Temmuz 1974'te 1. Barış Harekatını gerçekleştiren ve yine 14 Ağustos 1974'te 2. Barış Harekatını  gerçekleştiren kahraman Türk Ordusu içerisinde bulunan Gaziler için İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde farklı kurum ve kuruluşların da katkılarıyla "Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni" düzenlendi. Bursa Valiliği koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından İnegöl Kaymakamlığı ve İnegöl Belediyesi katkılarıyla düzenlenen "Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni" beşinci mevsim kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. Konuşmaların ardından İnegöl Ertuğrulgazi derneği folklor ekibi ve tarihi inegöl mehteri bir konser verdi.

Daha sonra Gazilerin madalyaları takdim edildi. 3 yıl önce hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Saffet Karar'ın eşi ve kızı gelerek madalya be plaketlerini aldılar. Burada bir sitemde bulunan gazinin kızı Arife Karar, ben burada birşey söylemek istiyorum. Keşke bu madalya babam sağken verilseydi, ben devletime kırgınım çok geç kalınmış ama yinede olsun vatandan sağolsun dedi. Program toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: Süper Kanal TV