Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirlerde farkındalık oluşturmak adına Kent Konseylerinin çok önemli bir misyonu olduğunu ifade etti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Perşembe günü İnegöl’e gelerek Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti. Aktaş’ın makamında gerçekleşen ziyarette İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah’ta hazır bulundu.

KENT KONSEYLERİ ŞEHRİN YEREL PARLAMENTOSU
Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Kent Konseylerinin yasa gereği kurulmasının zorunlu hale getirildiğini ifade ederek, “Ama tabi içinde gönüllülük olan bir iş bu. Belediye Başkanlarımız buna değer verdiği zaman gerçekten o şehirde, o belediyede konseylerimizin yapıları güçlü oluyor. Biz olaya şöyle bakıyoruz; o şehirde Belediye Meclisinde farklı görüşler belki kendini ifade ediyor ama halen şehirde kendini ifade etmek isteyen, projesi olan, o şehrin yönetimine katkı koymak isteyen insanların bir arada bulunabileceği yegane platform olarak görüyoruz Kent Konseylerini. Adeta şehrin yerel parlamentosu gibi. Şehir adına projelere farklı gözle bakabilen, değerlendirme yapabilen ve bunları da şehri yönetenlerle samimi şekilde paylaşan güzel yapılar olarak bakıyoruz. Tabi yasa gereği buralarda konuşulan konular belli çerçevede toparlanıp bir karara bağlandığında buna belediyemizin meclisinde de gündem maddesi olması bu yapıların da bir ciddiyetini gösteriyor. Tavsiye niteliğinde olan bu kararlar belediye meclisinin o ciddi gündem maddeleri arasına katılarak aslında konseyin ne kadar doğru işler yapabildiğini gösteriyor. Biz de bu toplumumuzun gönüllü insanlarının, sivil toplum örgütlerinden gelen yapı üzerinde Kent Konseyi biraz da çatı gibi onların her birinin harmanlandığı, faaliyetlere katıldığı bir zemin hazırlıyor. Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi gibi meclislerimizle de dezavantajlı gruplara ve farklı kitlelere ulaşma imkanı oluyor. Belediye Başkanımızın da destekleri ile adeta şehrin her tarafı bu şekilde şehrin yönetimine katılmış oluyor” dedi.

ORTAK PROJELERDE YER ALMAK İSTİYORUZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a Kent Konseyi faaliyetlerini desteklediği için teşekkür eden Hasan Çepni, “Bursa Kent Konseyi olarak zaman zaman da bu çalışmaları birlikte yapmak istediğimizi ifade ediyoruz. İnegöl Kent Konseyi ve İnegöl Belediyesi ortak projelerinde Bursa Kent Konseyi olarak yer almak istediğimizi belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

KENT KONSEYLERİNİN ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Kent Konseylerinin şehirlerde farkındalık oluşturmak adına önemli bir misyonu olduğuna dikkat çekerek “Bursa potansiyeli, nüfusu, ticari aktivitesi itibariyle ülkenin her ne kadar 4’üncü sırada gözüken şehri de olsa aslında İstanbul’dan sonra 2’nci şehri. Her geçen gün gelişen, canlanan ve çevresine de ciddi hayat veren bir şehir. Bu tip hızlı büyüyen şehirlerde farkındalık oluşturabilmek, farklı projeler hayata geçirebilmek, Kent Konseyi Başkanımızın da ifade ettiği gibi; bu dezavantajlı gruplar olabilir, kentlilik bilinciyle ilgili olabilir veya farklı konularla alakalı olabilir rutin belediye çalışmaları haricinde farkındalık oluşturmak adına Kent Konseylerinin çok önemli bir misyonu var” dedi.

Bursa Kent Konseyi’nin çalışmalarından zaman zaman esinlendiklerini ve etkilendiklerini de kaydeden Aktaş, “Onların önderliğinde iki ayrı çalıştay yaptık. Nihayetinde bu çalıştayları baz alarak ardından biz kendimiz bir mobilya çalıştayı gerçekleştirdik, tarım çalıştayı gerçekleştirdik. Şimdi de inşallah çilek İnegöl için önemli bir gelir olduğu için meyve olarak çilek çalıştayı gerçekleştireceğiz. Tabi İnegöl Kent Konseyimizin kendi içinde oluşturduğu grupların da Bursa Kent Konseyinden etkilenerek yaptığı çalışmalar var. Bu da Bursa Kent Konseyi’nin yaptığı faaliyetler itibariyle Türkiye’nin örnek konseylerinden bir tanesi olduğunu gösteriyor. Bununla da açıkçası iftihar ediyoruz. İnegöl’de Bursa’nın merkezden sonraki en büyük ilçesi. 250 bin nüfusuyla Bursa gibi bir Türkiye mozaiği. Tabiri yerindeyse bir küçük İstanbul modeli. Burada da aynı çalışmalar ve ihtiyaç ziyadesi ile hissediliyor. Ben kendilerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bu imkanların sağlanması noktasında destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. Bugün inşallah kendileriyle yapılan çalışmalarla alakalı istişareler yaparaktan önümüzdeki döneme dair neler olabilir bunu istişare edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

Ziyarette Başkan Aktaş ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni karşılıklı hediye takdiminde de bulundu.
Editör: Süper Kanal TV