İnegöl Kent Konseyi bir grup yürütme kurulu üyesi ile yeni seçilen siyasi parti başkanlarına nezaket ziyareti yaptı. Cuma günü sırasıyla önce CHP sonra da MHP parti lokallerine gidildi. Büyük bir nezaket ve karşılıklı saygı içerisinde geçen ziyaret te Konuşan İnegöl Kent Konseyi Başkanı Haydar CERRAH ; " Bundan üç buçuk yıl önce de bütün siyasi partileri ziyaret etmiştik. Fakat hepsinin yönetim kurulları ve başkanları değişti. Bu vesile ile tekrar dan hepsine hayırlı olsun dileklerimizi iletmek istedik.

Siyasi partiler demokrasinin vaz geçilmez unsurlarıdır. Millet ve memleket için yapılan muhalefet, iktidarlar için önemli bir şanstır. Gerek muhalefet partileri ve gerekse iktidar partileri siyaset yaparken üsluplarına ve insan onurunu rencide etmeme konularına dikkat etmeleri temel isteğimizdir.

Özellikle, Güneyimizde bir savaş yaşadığımız şu günlerde bu üsluba daha da dikkat etmek gerekir.

Kent konseyleri, yerel deki dinamikleri harekete geçirerek kentin yaşam kalitesini yükseltmek için projeler ile katkı sağlayan ve gönüllü insanlardan oluşan legal kuruluşlardır. Bir nevi sivil parlamentolardır.
Sizlerden özellikle, Trafik Terörü, Kısa film yarışması ve köy okulları için yaptığımız "USTA ELİ" projelerine destek istiyoruz. Önce yaşadığımızın kentin sorunlarıyla yüzleşmeyiz ve çözüme dair çalışmalar yapmamız gerekiyor." dedi

CHP ilçe başkanı Necmi Demir “Nazik ziyaret için teşekkür ediyoruz. Biz kent konseyinin çalışmalarını takip ediyoruz ve ekibinizin çoğunu tanıyoruz. Çok orijinal ve İNEGÖL için yararlı çalışmalar yapıyorsunuz. Bize düşen bir görev varsa biz hazırız. Bu akşam bizimle paylaştığınız bu yeni projelerinde takipçisi olacağız. Bundan şüpheniz olmasın. Diyaloglarımızın sürekli olmasını diliyorum." dedi.
MHP ilçe başkanı Hayatî Bedir" İnegöl Kent Konseyine bu nazik davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Kent konseyi denilince bizim aklımıza kaldırım işgallerinin kaldırılmasındaki öncülününüz geliyor. İnegöl halkına yaptığınız bu iyilik için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca biraz önce paylaştığınız üç projeyi de önemli buluyoruz. Kent konseyinin üyelerinin birçoğunu tanıyoruz. Ne zaman destek isterseniz biz her zaman sizinleyiz." Dedi.

Her iki parti ziyareti de birer saat sürdü. Ziyaretler Kent konseyinin çiçek takdimi ile sona erdi.