Dipsizgöl Mahallesinde düzenlenen meyve budama kursunun sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eğitimin önemine vurgu yaparak “Öğrenmenin yaşı yok. Duyduğunuz belki birkaç söz, sizlere çok farklı kapılar açabilir. Kendinizi ve işinizi geliştirin” dedi.
İnegöl Belediyesi’nin kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başlattığı kırsal mahallelerdeki eğitim seferberliği sürüyor. Bu kapsamda onlarca kırsal mahallede düzenlenen meyve budama kurslarından biri de Dipsizgöl Mahallesi’nde gerçekleştirildi. İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Ziraat Odası işbirliğinde önce teorik eğitimlerin, ardından da sahada pratik eğitimlerin verildiği meyve budama kursunu başarıyla tamamlayan mahalle sakinleri için bugün Dipsizgöl Mahallesinde sertifika töreni düzenlendi. Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte eğitimlere destek veren kurumların temsilcileri katılım gösterdi.

İNEGÖL BELEDİYESİ’Nİ HEP YANIMIZDA GÖRDÜK
Sertifika töreni öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan Dipsizgöl Mahalle Muhtarı Selami Sem, 30 Mart seçimlerinin ardından muhtar seçildikten sonra Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret ettiğini ifade ederek, “Başkanımıza Dipsizgöl’ün çok kötü durumda olduğunu ve hizmet beklediğini söyledim. Kendisi bana Büyükşehir yasasıyla belediyelere kırsala hizmet götürme yetkisi verdiğini söyledi. Ve burada çok güzel hizmetler yapılacağını söyledi. Bugün gelinen noktada ürün toplama merkeziyle, alt yapısıyla, üst yapısıyla, cami çevre düzenlemesiyle, çocuk parklarıyla, sulama göletiyle, ceviz soyma makineleri ile İnegöl Belediyemizi kırsalda yanımızda gördük. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisi tarımla ve kırsalla çok ilgileniyor. Bize her zaman destek oldu. Yalnız kalmadık” dedi.

TARIMDA KALİTENİN YÜKSELTİLMESİ LAZIM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı. Güzel bir günde güzel bir vesile ile bir araya geldiklerini ifade eden Aktaş, tarımda kalitenin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Gerçekten tarımı ilmine uygun bir şekilde yapabilmek için bilgilendirme faaliyetleri yapılıyor. Babadan kalma usullerle, bu iş böyle gelmiş böyle gider mantığından ziyade günün şartlarına göre kendimizi revize etmemiz gerekiyor. Hollanda’nın tarım toprakları Türkiye’nin tarım topraklarının 6’da 1’i. Hollanda’nın tarım geliri bizim gelirimizin 3 katı. Herkes iki elinin arasına kafasını koyacak, biz nerede hata yapıyoruz diye devlette, vatandaşta, üretici de, Ziraat Odaları da, Kooperatifler de herkesin bunu düşünmesi lazım. Çok konuşmaktan ziyade işimize odaklanmamız lazım, kalitemizi yükseltmemiz lazım, buna dair alt yapıyı üst yapıyı güçlendirmemiz lazım. Biz de İnegöl Belediyesi olarak bu konuda bazen konunun paydaşı olarak, bazen konunun bizzat sahibi olarak bu işlere destek ve katkı vermeye çalışıyoruz. İşte bu organizasyon ve eğitim faaliyetleri de Milli Eğitim, Ziraat Odası, İlçe Tarım ve farklı kurum ve kuruluşların işbirliğinde gerçekleştiriliyoruz” dedi.

BİRKAÇ SENE İÇERİSİNDE FARKI GÖRECEĞİZ
Bu dönemde tarımla alakalı çok daha fazla ileriye gidileceğini, çok daha güzel işlere imza atılacağını da vurgulayan Aktaş, “Bu anlamda ürün toplama merkezleri yapıyoruz. Sulamayla alakalı projeler yapıyoruz ki Dipsizgöl mahallemizde de bunlar yapıldı. Muhtarımız da hiç bırakmıyor. Eksikler yok mu? Muhakkak suretle var. Onlar da program içerisinde. Ve inşallah İnegöl Belediyesi marifeti ile Belediye bünyesinde hizmet almanın farkını sizlere fark ettirmemiz lazım. Biz de bu gayret ve heyecan içerisinde yatırımlarımıza devam ediyoruz. Birkaç sene içerisinde fotoğrafın ne kadar değiştiğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

KENDİNİZİ VE İŞİNİZİ GELİŞTİRİN
Konuşmasında eğitimin önemine de dikkat çeken Aktaş, öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek “İlkokula 6-7 yaşında gidilir, lise 17-18 yaşında bitirilir, 23-25 yaşına kadar üniversite okunur diye bir mantık yok. Öğrenmenin gerçekten yaşı yok. Benim de naçizane sizlere tavsiyem farklı tarım fuarlarına ziyaretler yapıyoruz, eğitimler yapıyoruz… Muhakkak suretle bu faaliyetler içerisinde bulunun. Kendinizi ve işinizi geliştirin. Oralarda duyduğunuz belki birkaç söz, sizlere çok farklı kapılar açabilir” ifadelerinde bulundu.

BURALARIN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMEK LAZIM
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, mahalle sakinlerine Doğubeyazıt görevlendirmesi hakkında da bilgi verdi. İnegöl’ün eşsiz güzelliklerinin altını çizerek konuşan Aktaş, “Gazetelerden falan okumuşsunuzdur Doğubeyazıt’la ilgili bir görevlendirme yapıldı. Bazıları Alinur Aktaş Doğubeyazıt’a sürüldü falan dedi. Bursa’dan sadece 2 Belediye Başkanı bu şekilde görevlendirildi. Bu benim değil İnegöl’ün başarısıdır. Tecrübeli Belediye Başkanlarından 35 tanesini Kayyum atanan Doğubeyazıt gibi ilçelere görevlendirdiler. Bize de Doğubeyazıt düştü. 80 bin merkez ve 41 bin köyler olmak üzere toplamda 121 bin nüfusu var. Gelip oraları bir görseniz. Biz burada vallahi cenneti yaşıyoruz. Meyvenin, sebzenin, dört mevsimin, işin, ticaretin, uğraşın hepsinin dolu dolu olduğu bu topraklarda hayat sürüyoruz. Bence bunların kadrini kıymetini bilmek lazım. Beraberinde de bu şehre sahip çıkmak lazım. Eğer işin ucundan tutarsanız o iş öyle olur ama o işin altına elinizi başınızı koyarsanız çok daha farklı olur” dedi.

16 NİSAN BU PRANGALARIN KIRILMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR TARİH
Konuşmasının sonunda tüm mahallelerin ihtiyaçlarının bir bir halledildiğini kaydeden Aktaş, şöyle konuştu: “İnegöl’de 91 tane kırsal mahallemiz var. Hepsinin ayrı ayrı ihtiyaçları var. Bir bir halledilmeye çalışılıyor. Çok kararlıyız onu söyleyeyim. Gücümüz ne? Bir kere yerel yöneticiliği çok iyi bilen bir Cumhurbaşkanımız var. Eskiden bir köyde caminin bahçesine kilit parke taşı veremiyorduk, hamdolsun gerekli düzenlemeler yapıldı ve bugün ceviz fidanı da dağıtıyoruz, ürün toplama merkezi de yapıyoruz, sera naylonlarını da veriyoruz, eğitim faaliyetleri de yapıyoruz. İnşallah bu işin nerelere gittiğini hep birlikte görürüz. Özellikle 16 Nisan bu prangaların kırılması için önemli tarihlerden biri.”

Konuşmaların ardından sertifikaların takdimine geçildi. Muhtar Selami Sem’in sertifikasını Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim ederken, eğitim alan diğer mahalle sakinlerine de protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Program topla fotoğraf çekimi ile son buldu.
Editör: Süper Kanal TV