Mobilyada 3 Şubat tarihinde ResmîGazete ’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla yüzde 18 olarak alınan KDV yüzde 8’e düşürülmüştü. 30 Nisan tarihinde sona ermesi planlanan indirimin sektörden gelen talepler sonrasında Eylül ayı sonuna kadar uzatılacağı açıklandı.
Konu ile alakalı bir açıklama yapan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yavuz Uğurdağ “Uygulanmaya başlanan KDV indirimi le birlikte yurt içi piyasada gözle görülür bir hareketlilik yakaladık. Bu hareketliliğin sürmesi ve düğün dönemi diyebileceğimiz dönemi kaçırmamak için indirimin uzatılmasına dönük taleplerimizi Ankara’ya pek çok kez iletmiştik. Başbakanımız beklediğimiz uzatma kararını açıkladı ve sektörümüz açısından sevindirici bir haberi bizimle paylaştı.” Dedi.
Sürdürülen indirim uygulamasının iç pazarda istenen hareketliliğin artarak devam etmesi yönünde fayda sağlayacağını umduklarını belirten Uğurdağ, “Bu uygulamanın sürekli hale gelmesi bizim asıl talebimizdir. Bununla da alakalı Ankara nezdinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Umarım ki hükümetimiz bizim bu talebimizi de karşılıksız bırakmaz.” Diye konuştu.
KDV indiriminin hem sanayiciye hem devlete faydası olduğunu belirten Uğurdağ “Ben öncelikle bu uygulamanın başlaması ve uzatılması noktasında sektörün taleplerini dinleyen Hükümetimize, Ekonomi ve Maliye Bakanlarımıza ve Ankara’da bizim bu taleplerimizi doğru kişilere iletmemize yardımcı olan Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.  

Editör: Süper Kanal TV