İnegöl'de oturan Karakaş ailesinin oğulları Kayra, 2011 yılında 3 yaşındayken içtiği temizlik  maddesi nedeniyle yemek borusu, midesi ve kalın bağırsağı zarar gördü. Daha önce bir fabrikada  çalışan, şu an işsiz olan Ayşe ve Halit Karakaş çiftinin çocukları Kayra, geçen 9 yılda Türkiye ve  Amerika'da yaklaşık 300 ameliyat geçirdi. Karnından beslenen, ilaç maliyeti yılda yaklaşık 100 bin lirayı bulan Kayra, ameliyat için yeniden ABD'ye gitti.  27 Temmuz'da ailesiyle Amerika'ya uçan  Kayra, ABD'de Boston kentinde ameliyat oldu. Burada yapılan ameliyat sonucu bacağından alınan bir parçayla yemek borusu yapıldı. Kayra yıllar sonra ilk kez ağızdan bir şeyler yemenin mutluluğunu  yaşadı. 1 yıl boyunca Amerikada kalacak olan Kayra'nın 6 ay sonra bir büyük ameliyat daha  geçirecek. Yapılacak olan bu ameliyatta birlikte doktorlar artık kayranın her hangi bir hortuma bağlı kalmayacağını normal insanlar gibi oda artık ağızdan besleneceğini ve sağlığına kavuşacağını  söylemesi herkesi sevindirdi.


  300 Ameliyat geçirdi
Kayra'nın anneannesi Meral Güneş, artık madden tükendiklerini belirterek, gözyaşları içinde  yetkililerden ve yardımseverlerden destek istedi. Güneş konuşmasında şunları söyledi. Kayra Temmuzun 27'sinde ABD'ye gitti ve Ağustos'un 5'inde ameliyata aldılar.  Yemek borusu ve nefes  borusu dışarıya alındı nakil yapıldı. Çok sevindirici haber kayra artık yutmaya başladı. 9 yıllan bu yana biz bunu bekliyorduk ameliyattı şuanda çok güzel başarılı geçti. 6 ay sonra büyük bir ameliyatı daha var bu ilk ameliyattı yaklaşık 20 saat sürdü. Bu ameliyatta 20 saat sürecek, inşallah kayramız düzelecek, toparlanacak artık yemeye içmeye başlayacak. Doktorların bize verdiğimüjdeli haberde Kayra'nın bir yıl sonra üzerinde tek bir hortum bile kalmayacağı bu bizim için çok güzel bir haber oldu. Gerçekten oradaki doktorlara çok teşekkür ediyoruz. 9 yıldır Kayraya yapılan tüm ameliyatları sıfırladılar tekrar başa dönüldü. Çok ameliyat geçirdi 300 dediğim ameliyat sayısı  gerçekten belkide daha fazlası var.


1 yıl süreyle yardım kampanyası başlatıldı
Şuanda Annesi ve babasında orada onlarda 1 yıl orada kalacaklar. Orada kaldıkları süre içerisinde yemesi içmeleri konaklamaları yol ücretlerini bizler karşılayamıyoruz bizim bütçemiz zaten belli. Bu konuda Bursa valiliğimize müracaat ettim ve bir yıllık yardım kampanyası başlatıldı. Ben insanlarımızın çok duyarlı olduğunu biliyorum. İnsanlarımızda Kayra'yı çok yakında tanıyorlar. İnşallah yardımları olacaktır bizleri yalnız bırakmayacaklardır inşallah kayramızı el birliğiyle düzelecek ve Türkiye'ye dönecek. Vakıflar bankasına şuanda Valiliğin izniyle oraya hesap açıldı. Yardım edecek hayırseverlerin buraya desteklerinin bekliyoruz.


Kayra'nın tek isteği Cumhurbaşkanımızı görmek!

Kayra'nın anneannesi Meral Güneş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'na seslenerek, "Daha önce Cumhurbaşkanımız destek vermişti, ben bir kez daha kendisinden destek istiyorum. İnşallah bizleri yalnız bırakmayacaktır. Ben şimdiden kendisine çok teşekkür ediyorum. Kayra'nın en büyük temenlisi Cumhurbaşkanını görüp ona sarılmak" diye konuştu.
Kayra'ya yardım etmek isteyenler Valilik izniyle Meral Güneş adına açılan TR77 0001 5001 5800 7309 3315 12 İBAN numarasına destek olabilecekler.