Yeni Eğitim ve Öğretim yılı pazartesi günü başlıyor. İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü başkanlığında Beşinci Mevsim Kültür Merkezi toplantı salonunda Okul Güvenliği toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kaymakam Şükrü Görücü, Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Okul Müdürleri, Muhtarlar ve Okul Aile birliği başkanları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican bir konuşma yaptı.  Bilican konuşmasında şunları söyledi.  2019 -2020 eğitim öğretim yılı pazartesi günü  başlıyor. Bizler yeni dönem için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bu kapsamda okullar her hangi bir  öğretmen eksiğimiz yok. Tüm kitaplar dağıtıldı. 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı 1.Yarıyılı 09 Eylül  2019 tarihinde başlayacak ve 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecektir. 2.Yarıyıl ise 03 Şubat 2020  tarihinde başlayıp 19 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir. Bu sene ilk defa öğrencilerimiz 18-22  Kasım 2019  tarihlerinde İlk Ara Tatil ve   06-10 Nisan 2020 tarihlerinde İkinci Ara Tatil olmak  üzere sömestri tatilden farklı olarak 2 farklı birer haftalık ara tatil yapacaklardır. 

İlçe Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ise şunları söyledi. Bizler kendi sorumluluk bölgemizde güvenlik açısında gerekli önlemleri aldık. Her bir okul için birer polis görevlendirdik. Okulların açılmasıyla birlikte servislere yönelik denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz. Yeni eğitim öğretim yılının başta ilçemiz olmak üzere öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı olsun diye konuştu.

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın bir konuşma yaptı. ise inegöl belediyesi olarak bundan önce eğitim ve öğretime verdiğimiz desteği her zaman sürdürmeye devam edeceğiz. Belediye olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız dedi.

Son olarak konuşan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise önemli uyarılarda bulundu.  Kaymakam Görücü biz okulları bir aile olarak görüyoruz. Ailenin bireyleri sizlersiniz. Başta okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, okul aile birliklerimiz, muhtarlarımız ve velilerimiz.  Ve burada hiçbirinin birbirinden üstünlüğü olmadan karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörüyü esas aldığımız takdirde başaramayacağımız hiçbir şey yok. Ben özellikle okul müdürlerimize şunu söylüyorum. Tabi ki milli eğitim müdürlüğümüz gereken desteği veriyor sizlere. Bunun yanı sıra okul aile birliklerinde katkıları var ben bunlara da teşekkür ediyorum. Ama şunu unutmayalım okul aile birlikleri sizlere yardımcı olmak için var. Okulların idaresini okul müdürleri yapar okul aile birlikleri ise onlara yardımcı olur sadece. Zaman Zaman diyorum başka ilçelerde var öğretmenler yetersiz diye şikayet ediyorlar. Ben bunu bilmiyorum siz nerden bileceksiniz. Kimse kusura bakmasın bunu yapanlar için söylüyorum ve okul idareleri bu konuda gereken tedbirleri alacak.Öğretmenlerimizi başkalarına yedirmeyeceğiz arkadaşlar. Onlara sahip çıkmaz en öncelikli bizim görevimiz. 

KİMSEDEN ZORLA YARDIM TALEP ETMEYİN!

Kaymakam Görücü okul idarecilerini kayıt parası konusunda  ve öğrencilerin alacak diğer malzemeler konusunda da uyardı. Hiç bir veliyle maddi konuya girmeyin bir okul veliden rüşvet alırsa bakanlığını bilgisi oluyor. Bunla ilgilide gereken neyse yapıyo bunlara dikkat edin. Ancak veli kendi isteğiyle bağış yaparsa bunda bir sıkıntı yok. Özellik okulların açılmasıyla birlikte gelen şikayetlerden biride çocukların alacağı defter ve diğer malzemeler konusu.Veliyi bir başka yere kimsenin yönlendirme hakkı yok istediği yerde bütçesine göre istediğini alır.

ŞÜPHELİ GÖRDÜĞÜNÜZÜ BİLDİRİN!

Görücü; Okullar çevresinde okullarla ilgili olmayan kişiler var bunlara emniyetimiz jandarmamız gerekenleri yapıyor. Ancak sizlerde şüpheli gördüğünüz durumlarda konuyu bildirin. Okulların içerisine öğrenci olmayan kişileri sokmayın gereken tedbirlerinizi alındı.  Ülkemizde içine bakın her an bir terör olayı olup olmayacağına kanaat getiremez. Bu iyi niyetli biride olabilir kötü niyetlide fark etmez. Bir kısım gençler oradaki kızları takip etmek için geliyor. Bir kısmı gerçi onların yüzde 90'nı kestik esrar, eroin aklınıza gelebilecek bir çok kötü alışkanlığa bulaştırmak için geliyorlar. Basındanda  takip ediyoruz maşallah öyle bir verimli ilçedeyiz ki bir gün jandarma bir gün polis her gün yakalıyoruz. Bu sadece bizim görevimiz değil. İnegöl'de yaşayan ve bunları bilipte eğer bize bildirmiyorsa susmakta ihanetin bir parçasıdır. Bazı bakkalda tek sigara satıyor bu konuda okullarınız yakınlarında bulunan bakkalları denetleyin. Korkuyorsanız emniyet ve jandarmayla birlikte bu işi yapın diye konuştu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA DİKKAT!

Kaymakam Şükrü Görücü özellikle kamu görevlisi olanların sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlara dikkat etmelerini isteyerek şunları söyledi.  Yazılan paylaşılan her şeyi görüyoruz. Olumsuz bir şeyle karşılaştığımız zaman gereken neyse yapılır. Bir başka konusu ise kılık kıyafet konusu. Kamu görevlisinin kılık kıyafet konusu mevzuatla belirlenmiştir. Buna herkesin uyması gerekiyor. Öğretmenlerimiz bu konuya dikkat etsin. Çünkü öğretmenler herkese örnek olması lazım diye konuştu.