İnegöl´e bağlı Hamamlı mahallesinde kaybolan yaşlı adam, Jandarma ve AFAD ekipleri tarafından yoğun çalışmalar sonucunda bulundu. AFAD ekipleri tarafından gecenin karanlığında 5 saatlik yapılan arama sonucunda bulunan yaşlı adamın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

MAHALLE SAKİNLERİ ONUN İÇİN SEFERBER OLDULAR AMA…

Edinilen bilgilere göre; İnegöl´e bağlı hamamlı mahallesinde ikamet eden 82 yaşındaki Nafis Belge, hava almak için öğle saatlerinde evden çıktı. Akşam saat 21.00´e kadar eve gelmeyen Alzheimer hastası yaşlı adamı merak eden yakınları, dışarıya çıkarak arama yaptılar. Mahallenin sokaklarını didik didik arayan yaşlı adamın yakınlarına, mahalle sakinleri de katılarak destek verdiler. Mahalle sakinleri köyün içine ve çevresine dağılarak etrafa aradılar. 5 saat boyunca arama yapan mahalle sakinleri, başarılı olamayınca İnegöl Jandarma Komutanlığı ve Bursa AFAD ekiplerine haber verdiler.

HER YERİ TARADILAR

Haber verilmesi üzerine Hamamlı mahallesine gelen İnegöl Jandarma Komutanlığı ve Bursa AFAD ekipleri gece saatine rağmen kör karanlıkta arama çalışmalarını başlattılar. Her taşına altına bakan ekipler, mahallenin çevresinde daire çizerek aramalarını sürdürdüler. Durmaksızın süren 5 saatlik arama sonucunda yaşlı adam bir ağacın altında uyurken bulundu. Sabah saatlerinde bulunan yaşlı adam ekipler tarafından alınarak mahalle meydanına getirildi. Yaşlı adam, olası bir sağlık sorunu olup olmadığının tespiti için ekipler tarafından İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık durumu iyi olan yaşlı adam taburcu edilerek, evine götürüldü.

Yaşlı adamın yakınları, sağ salim evine getirilen yaşlı adamı bulan Bursa AFAD ve İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teşekkür ettiler.