İnegöl Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı, 21’i İmar ve Şehircilik olmak üzere 38 gündem ve 5 ek gündem olmak üzere toplam 43 maddenin görüşülmesi ile gerçekleştirildi.
BİRLİĞİMİZE KAST EDENLER SONUÇLARINA KATLANIR
Meclisin başlangıcında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2 polis ve 6 sivil vatandaşımız olmak üzere 8 şehidimiz var. Allah rahmet eylesin. Kaymakamımızın da babaları vefat etmişti. Kendilerine başsağlığı diliyorum. Kritik günler geçiriyoruz. Bu sürecin kazasız ve belasız şekilde atlatılmasını temenni ediyoruz. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast edenler bunun sonucuna katlanmak zorundalar” dedi.

STANDARTLAR DEĞİŞTİRİLDİ
Önceki yıllarda bin metrekarelik alana 21 metrekare konteynır izni verilirken bu standart Bursa Büyükşehir Meclisi tarafından alınan kararla 5 bin metrekareye çıkarıldı. Buna göre 5 bin metrekare alanda çiftçilik yapmayan vatandaşlar bu bölgeye konteynır koyamayacaklar. Ayrıca önceki yıllarda verilen 21 metrekare konteynır izninin suiistimal edilmesi ve bu konteynırların eve dönüştürülmesi ya da bölgelere ev yapımı hususunda hayata geçirilen uygunsuzluklar gerekli işlemler yapılarak düzenlemeye gidilecek.

KONTEYNIR İZNİ 5 BİN METREKAREYE ÇIKTI
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kim olduğu önemli değil. Çiftçiliğin ç’si ile alakası olmayanlar bin metrekare tarlayı ele geçirip bu işlemi yapmaya çalışıyorlar. 5 bin metrekare altında çiftçilik yapanlar21 metrekarelik izin verilen konteynırlarıuygun şeklinden çıkarılarak eve dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunu uygun hale getireceğiz. Büyükşehir Meclisi’nce alınan karar sonucunda bu noktada bundan sonraki uygulamamız 5 bin metrekareden fazla olacak. Bin metrenin üzerinde 21 metrekare konteynır uygulanıyordu, bu standart artık 5 bin metrekare olacak. Bu da gerekli yerlerden çiftçilik konusunda onay alınarak gerçekleştirilecek. Hobi bahçesi falan yasak değil ama bu işler usulüne uygun yapılsın. Suiistimal edilmesin. Emekli olup bu işi yapanlar var ama üslubuna uygun olması lazım.Siz kırsal ortama ev yapmak istiyorsanız bunun da şartları var. Köy yerleşim alanları belli. İmar durumunu alarak belirli yerlerde yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Zabıta Amiri Lütfü Dalga’nın isminin bir sokağa verilmesi hususunda MHP Grubu’ndan gelen talep değerlendirilerekPlan ve Bütçe Komisyona Havale edildi.

KİRA TESPİT KOMİSYOHNU OLUŞTURULDU
2017 kiralarının belirlenmesi için bu aya mahsus kurulan Kira Tespit KomisyonuErdal Akkaya başkanlığında ve Mehmet Yurttutan, Yüksel Beyhan, Ahmet Kara, Emin Özdemir ile Enver Aybey üyelikleriyle oluşturuldu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İNEGÖL’E SOSYAL TESİS
Alanyurt’ta bulunan ve rehabilite edilen eski vahşi depolama alanının yeşil alanı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne sosyal tesis yapılmak üzere 10 yıllığına tahsis edildi. Konu ile ilgili konuşan Başkan Aktaş, “Eski çöplük alanının rehabilitesini İnegöl Belediyesi olarak yapmıştık. Boğazköy Barajına nazır bir şekilde... Fakat dolgu alanının üzerine büyükşehir tesis yapmak istemiyor ve yandaki alanı istiyor” dedi.

11 AYRI PARSEL İHALEYLE SATILACAK
Gündemin 36. Maddesi gereği İnegöl Belediyesi’ne ait 11 ayrı parselin ihale ile satışı görüşüldü. Rayiç bedeli 426 bin TL olan 11 taşınmazdan1 milyon TL muammen bedel elde edilmesi hedefleniyor. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

3 bin 185 metrekare toplam alanı oluşturan 11 ayrı parselin Mahmudiye, Mesudiye, Sinanbey, Alanyurt, Akhisar ve Baykoca Mahallelerinde bulunduğu bildirildi.