2015-2016 eğitim öğretim döneminin ilk yarısını başarı ile tamamlayan 23 yaş üstü engelli öğrenciler de karne sevinci yaşadılar.
2012 yılında Türkiye´de ilk olarak bu kursu açan ve Türkiye´ye örnek olan İnegöl Halk Eğitim Merkezi´nde eğitimlerinin ilk yarısını tamamlayan 45 özel kursiyerden 36´sına karneleri verildi. Kursların en yaşlı özel kursiyeri 65 yaşındaki Mansur Eriş ile Suriye´den gelip ailesiyle İnegöl´e sığınan Hatice Abdülkadir´de arkadaşları ile birlikte karne aldılar.

Dün saat 14.0´de Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, HEM Müdürü Burhanettin Özdemir, bazı okul müdürleri, öğretmenler, özel öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından programın açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Burhanettin Özdemir, “2012 Ağustos ayında Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir genelge gönderildi. Bu genelge de özel eğitim hizmetleri o dönemden itibaren değişiyor. İlk, orta ve lise olarak eğitim iş okulları kendi içinde bölünmüş olacaktır denildi. 23 yaşına kadar bu programa dahil olanlar eğitim alacaklar. 23 yaş üstündekiler de gerekirse bu iş okullarının bünyesinde Halk Eğitim Merkezleri kurslarıyla eğitimlerini alacakları noktasında genelge yayınlandı. Biz o tarihte bir yapılanmaya geçtik ve ilçemiz mesleki eğitim merkezinin bir katında 3 sınıfta 23 öğrenciyle kurslarımıza başladık. Bu kurslarımızı İnegöl modeli olarak tasarladık. O dönemde sadece bu kurslar o dönemde başarıldı. Diğer ilçelerde yapılan uygulamalar ise; veliler nezaretinde haftanın iki saatinde el sanatları kursu alan öğrenciler, iki saatlik kursun ardından evlerine gönderiliyor. Bunu geliştirerek çoğalttık. Eski Halk Eğitim Merkezi binamız boşalınca da bu kurslarımıza orada devam ettik. Bu gün itibariyle 5 sınıfta 45 öğrenciye 10 öğretmen nezaretinde bu hizmeti veriyoruz. Öğrencilerimizin servis hizmetleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından veriliyor. Öğle yemekleri İnegöl belediyesi tarafından karşılanıyor. Eski Halk Eğitim binamızda hayırseverler ve İnegöl Belediyesi destekleri ile restorasyon yapıldı. Spor alanları oluşturuldu. Genel Müdürlüğümüze de bu anlamda model olabilecek, bir şekilde kursumuzu sunduk. Şimdi Türkiye´nin her yerindeki Halk Eğitim Merkezlerine örnek olarak gösterildi ve uygulanmaya başlandı. Bizlere destek veren İnegöl Belediyesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve hayırseverlere teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Özel çocuklarımız aldıkları eğitimlerle bizleri heyecanlandırıyorlar. Çok yetenekli hale geldiler. Türkiye´ye örnek olan bu eğitimler el birliği içerisinde sürdürülüyor. Çocuklarımızın aldığı belgelerin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Teknik Üniversitesi Öğrenci Topluluğu Başkanı Rabia Ballı,  ‘Dawn sendromlu arkadaşım var´ projesinin tanıtımını yaparak, öğrencileri çeşitli hediyeler verdi.

36 KURSİYERE KARNE

Programın sonunda Türk bayrağı şeklindeki giysileri ile sahne alan 36 özel çocuğa karneleri (sertifikaları) takdim edildi. Takdimin ardından özel çocuklar, keplerini havaya atarak karne sevinci yaşadılar.
Editör: Süper Kanal TV