Gözle başlıyor sonra anılın ardıdan  saçlar ince ince hesaplıyor saatlerini veriyor. Çizimin sonunda ise ortaya vesikalığı aratmayan portreler çıkıyor ortaya.  Üstelik bunlarının hepsinin sadece kurşun kalem kullanarak yapıyor. İnegöl'de yaşayan özcan Temiz hobisini mesleğe dönüştürdü. Yaptığı çizimler o kadar beğenildi ki atölye açtı.  Bugüne kadar 1000 üzerinde portre çalıştı. Bu sanatta her hangi bir kopyalama ise söz konusu değil.

Müşteriler tabloya ve portreye dönüştürmesini istedikleri fotoğrafları getiriyor. Temizde bunları kara kalemle çizip teslim ediyor. Türkiye'nin 81 ilinden sipariş geliyor. Özellikle yeni evlenen ve nişanlananlar büyük ilgi gösteriyor ve sipariş veriyorlar.Konuyla ilgili açıklama yapan karakalem sanatçısı Özcan Temiz şunları söyledi. Zor bir sanat ama o kadarda zevk veren bir iş. Bir Portrenin yapımı bazen haftalar alıyor bazen 15 saatlik çalışma sonucu ortaya çıkıyor.

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde siparişler alıyor. İnsanların  ilgisini çekmeyi başardık. Güzel olan ise yapılan işin ömür boyu kalıcı olması. Artık ders vermeye başladık diye konuştu.

Editör: Süper Kanal TV