İnegöl'de beklenen kar yağışı önceki gece saatlerinden itibaren başlarken, özellikle yüksek kesimlerde etkili oldu. Kara hazırlıklı olan ekipler, ikinci karla mücadelesini de sorunsuz verdi. Yoğun kar alan kırsal mahalle yolları ekiplerin müdahalesi ile herhangi bir aksaklık yaşanmadan temizlendi.
İnegöl'ün yüksek yerlerinde etkili olmaya başlayan kar, sürücülere trafikte zor anlar yaşatsa da, herhangi bir sıkıntıya mahal verilmedi. Her kış kabus yaşatan Bursa-Ankara karayolu üzeri Mezitler bölgesinde Karayolları ekipleri, İnegöl merkezde İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde ise Bursa Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi ekipleri çalışmalar yaptılar.

7 MAHALLE YOLU AÇILDI
Gece başlayıp gündüzde aralıklarla devam eden kar yağışından kapanma noktasına gelen 7 mahalle yolu açıldı. Kar yağışında İnegöl'e bağlı Hacıkara, Lütfiye, Mesruriye, Bahçekaya, Tahtaköprü ve Hilmiye mahalleleri ile Oylat yolu trafik akışına kapanmadan Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri tarafından açıldı. Bursa-Ankara karayolu Mezit ve Ümitalan mevkilerinde yolun kapanmaması için Karayolları ekipleri sürekli çalışma yapıyorlar. İnegöl Belediyesine ait 16 adet kamyon, 7 adet kazıcı yükleyici, 3 adet yükleyici, 3 adet greyder, 2 adet tuzlama aracı, Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesine ait 3 greyder, 3 kepçe ve 1 adet önden bıçaklı kepçe ile yollarda kesintisiz ulaşım sağlanıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "Ekiplerimiz 3 vardiya olarak nöbette bekliyorlar. Her vardiya da 25 kişi, toplamda 75 kişi çalışmalar için hazırız. İki mahalle yolunda kısa süreli yol açma çalışması yaptık. Bütün köy yollarımız açık. Vatandaşlarımızı özellikle akşam saatleri için uyarmak istiyorum. Akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesi ile buzlanmalar artacak. Bu nedenle daha dikkatli olmaları gerekiyor" dedi.
OKULLAR TATİL EDİLMEYECEK!
Kaymakam Ali Akça ise, kar yağışının okulların tatil edilmesini gerektirecek kadar etkili olmadığını belirterek, İnegöl'de eğitime ara verilmeyeceğini bildirdi.