Sağlık personeli olan Ersin ve Tuğçe Taşçı çiftinin kızı Ela’ya bir ay önce lösemi tanısı konuldu.Elaiçin gerekli uygun donör bulunması amacıyla Kızılay, Türkiye genelinde olduğu gibi İnegöl’de de kök hücre bağış kampanyası düzenliyor.Saat Kulesi yanında kurulan Kızılay standına gelen İnegöllü vatandaşlar donör olmak için kan verdiler. 9 Haziran Cuma günü 24.00’e kadar kan bağışı ve donör başvuruları devam edecek.

İNEGÖL HALKINA TEŞEKKÜR

Kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirten Ela’nın dayısı Müjdat Yılmaz, “İnegöl halkı duyarlı. Bu olay sadece Ela olayı değil, bir sürü Elalar var. Herkesi gönüllü donör olmaya çağırıyoruz. Ayrıca kan ihtiyacı da var. İnsanlarımızdan kan bağışında bulunmalarını da talep ediyoruz.”

“Ela’nın durumu şuan gayet iyi. Tedavisi devam ediyor. Uygun bir donör bulunduğu takdirde bir takım tahliller yapılacak. 1-2 haftalık süreçte ilik nakli yapılacak” diye konuştu.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Lösemi ve kan hastası olan kişilerin kök hücre ihtiyacı olduğunu belirten Kızılay Güney Marmara Bölgesi Kan Merkezi Kök Hücre Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dr. Ramazan Çiçek, “Kızılay olarak kan bağışı ve kök hücre numuneleri topluyoruz. Şuanda birçok lösemi ve kan hastası olan kök hücre ihtiyacı duyan hastamız var.”

“Bizim bu çalışmamız sadece Ela için değil, Ela gibi bütün hastalar için yapılan bir çalışma. Kan bağışı yaparken, kök hücre bağışıyla ilgili de bir form veriyoruz. Eğer formu doldurmuşlarsa, kan bağışı torbasından bir tüp kök hücre numunesi alınmış oluyor. Kan bağışı yapamıyorlarsa, ayrıca kök hücre için numune verebilirler.”

Bu numune Sağlık Bakanlığının kurduğu veri havuzuna gidiyor. Bütün hastalar için çalışılıyor. Uyarsa Ela için kullanılacak. Diğer hastalarımız içinde uyarsa onlar için kullanılacak. Tüm İnegöl halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 



KAMPANYA 13 HAZİRANA KADAR UZATILDI.
Heykel önünde başlatılan kampanyaya inegöl halkının ilgisi yoğun oldu. Şuna kadar istenilen hedefin üzerinde bir başvuru olduğu öğrenildi. Ela için uygun donör bulunması amacıyla başlatılan kampanya 13 haziran tarihine kadar uzatıldı.