İnegöl Belediyesi’nin Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ‘Destanlaşmış Kahramanlık Türküleri’ konseri, İnegöllüleri türkülerle tarihte yolculuğa çıkardı.

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, Nisan ayı kültür etkinlikleri kapsamında ‘Destanlaşan Kahramanlık Türküleri’ konseriyle İnegöllülerle buluştu. Adını tarihe altın harflerle yazdıran kahramanların hikayelerinin notalara döküldüğü türkülerden oluşan repertuarla dinleyicilerin karşısına çıkan THM Gençlik Korosu, seslendirdiği türkülerle gönülleri mest etti.

NOTALARA DÖKÜLEN KAHRAMANLIKLAR

Cuma akşamı saat 20.00’da Müze Konferans Salonunda gerçekleştirilen konserde; İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan THM Gençlik Korosu, şef Rıdvan Sayın yönetiminde; Yörük Ali’den Köroğlu’na, yurdun dört bir yanından kurtuluş savaşına katılmak üzere yola çıkan hayatlarının baharındaki on beşlilere kadar geniş bir repertuar sundu. Konsere ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Salonu dolduran vatandaşlar zaman zaman alkışlarıyla eşlik ederken, birbirinden güzel ve unutulmaz eserleri seslendiren koro performansıyla dinleyicilerden tam not aldı.

FARKLI YÖRELERE AİT TÜRKÜLER SESLENDİRİLDİ

Koro programa “Mızıka çalındı düğün mü sandın” türküsünü seslendirerek başladı. Ardından koro solistlerinden Zeynep Yentürk ve Nazlı Karduz Erzurum yöresine ait “Eledim eledim höllük eledim aynalı beşikte canan bebek beledim” türküsünü seslendirdi. Koronun seslendirdiği Köroğlu’nu anlatan “Uca dağların başında” isimli türküyle devam eden konserde solist Osman Büber ege yöresine ait “Demirci Mehmet Efe” türküsüyle dinleyenlerin karşısına çıktı. Türküler seremonisi şeklindeki gecede dinleyiciler solo ve koro olarak seslendirilen “Genç Osman”, “Hey on beşli on beşli Tokat yolları taşlı” Yörük Ali’yi anlatan “Şu dalmadan geçtim”, “Osman’ımın mendili”, “Çanakkale türküsü”, “Ah bir ataş ver cigaramı yakayım”, “Tuna nehri akmam diyor”, “Çökertmeden çıktım da halilim”, “Nefer Şehit ordu gazi olacak”, “Benden selam olsun Bolu beyine” türküleriyle adeta tarihte yolculuğa çıktı. Kahramanlık öykülerini anlatan eserler büyük beğeni topladı. Şef Rıdvan Sayın da seslendirdiği “Ölürüm Türkiyem” türküsüyle geceye renk kattı.


“AMAÇ GENÇLERİN ÖZ MÜZİĞİMİZ TÜRKÜLERİ ÖZÜMSEMESİ”

Vatandaşlarla birlikte konseri izleyen eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, programın ardından THM Gençlik Korosunun sunduğu konsere ilişkin bir açıklama yaptı. Koroya yaşattıkları bu eşsiz gece ve başarılı performansları için teşekkür eden Şahin, salonu dolduran vatandaşlara da teşekkürlerini sundu. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde milli ve manevi değerlerimizi hatırlatmak adına hazırlanan repertuarla güzel bir program icra edildiğini ifade eden Şahin, “Bizlere unutulmaz bir gece yaşatan THM Gençlik Koromuza ve şef Rıdvan Sayın’a teşekkür ediyorum. İnegöl Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal belediyeciliğin gerektirdiği çalışmaları ziyadesiyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda kültür sanat faaliyetlerini şehrimizin her yanına yayarak İnegöllü hemşerilerimizin bu etkinliklerden istifade etmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde farklı branşlarda işinin ehli öğretmenler eşliğinde birçok sanat dalında aktif eğitimler verilmeye devam ediliyor. Tüm İnegöl halkımızı bu eğitim ve devamındaki etkinliklere bekliyoruz. Ayrıca belediyemizce başlatmış olduğumuz ‘’Her Yerde Sanat’’ projesiyle, kırsal kesimlerde yaşayan ve hiçbir sanatsal etkinliğe katılamayan halkımızda dahil olmak üzere tüm İnegöl’ü müzik, sanat ve eğlenceyle buluşturacak etkinlikler yapmaya da çalışıyoruz. Bu kapsamda belediyemiz bünyesinde gönüllülük esasıyla hizmet veren THM gençlik korosu; THM yetişkin, TSM yetişkin ve çocuklar, tasavvuf kadınlar ve tasavvuf erkekler koroları başarılı ve anlamlı konserler vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde TSM çocuklar korosu çok hoş bir mini konserle bizlerle birlikte olmuşlardı. Bu akşam da bizlere türkülerle bezenmiş muhteşem bir konser icra eden Türk Halk Müziği gençlik koromuz gecemize renk kattı. THM Gençlik Koromuz 2011 yılından beri çalışmalarını sürdürmekte. Her sene periyodik olarak konserler vererek bizlerin karşısına çıkmaya devam ediyor.  İnegöl’ümüzün lise çağı gençlerinden oluşturduğumuz Türk Halk Müziği gençlik koromuz ile kendi öz müziğimiz olan türkülerimizi gençlerimizin özümsemeleri için böyle güzel organizasyonlar tertip ediyoruz. Her sene farklı yüzlerle ve farklı seslerle kadrolaşan THM gençlik koromuza tüm gençlerimizi bekliyoruz. ‘Destanlaşan Kahramanlık Türküleri’ adı altında geçmişten günümüze tarihe adlarını altın harflerle yazdırmış kahramanlarımızın notalara dökülen türkülerini seslendiren bu gençlerimizin yüreğine sağlık” dedi.
Editör: Süper Kanal TV