İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği´nin geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Ömer Faruk Demirtaş yeniden Başkanlık görevine getirildi. 
Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin ve İsmail Aydın, Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın da katıldığı Sani Konukoğlu Konferans Salonundaki genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divan Başkanlığına Kafkasspor eski Başkanı Nedim Bayram, Katipliklere Ahmet Bayhan ve Fatih Aydın´ın getirildiği genel kurulda konuşan Başkan Ömer Faruk Demirtaş, 1977 yılında kurulan derneğin 38 yılda sosyal folklorik ve kültürel çalışmalara imza attığını kaydetti. 140 yıl önce Acara´dan göç edenlerin torunları olarak 40 yıl önce bu derneği kurduklarını kaydeden Demirtaş, “Biz de nice 40 yıllara bu etkinlikleri sürdürerek, geleceğe taşıyacağız” dedi.

ANADOLU BİZE BAĞRINI AÇTI

Kongreye katılan AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise, sivil toplum kuruluşlarında bulunmanın dernekçiliğin zor olduğunu kaydederek, “Şimdiye dek bu derneğimizde görev yapmış olanları kutluyorum. Türkiye´nin yeni sivil anayasasında merkeze sivil toplumu koymak istiyoruz. Toplum yukarıdan aşağıya karar verilerek yönetiliyordu. Artık tabandan yukarıya doğru halkın istekleri doğrultusunda ülkenin yönetilmesini istiyoruz. Ben de Kafkas göçmeni bir ailenin çocuğuyum. 150 yıl önce biz de Kafkaslardan göçmüşüz. Bizim zor zamanımızda Anadolu insanı bizlere bağrını açtı. Bizim görevimiz de onlara hizmet etmek. Bir görevimizde geldiğimiz toprakları unutmamak. Oraya da hizmet borcumuz var” dedi.

İNEGÖL´Ü DAHA YAŞANABİLİR HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´de, Türkiye´nin en güzel ilinin Bursa olduğunu, Bursa´nın da en güzel ilçesinin İnegöl olduğunu belirterek, “İnegöllü olmaktan gurur duyuyorum. İnegöllü olduğumu her yerde dile getiriyorum. İnegöl´e elimizden geldiğince hizmet ediyoruz. Oylat, Kurşunlu ve OSB kavşaklarını açtık. 2 Aralık´ta da Avarlar ve Kulaca kavşaklarının ihalesini yaptık. Hastanemiz yenilendi, yeni üniteler eklemeye çalışıyoruz. 2-3 ay sonra İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini açacağız. İnegöl´de eğitimde de, sağlıkta da çok güzel işler oluyor. Takım ruhu içinde İnegöl´ü daha yaşanabilir bir hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“İnegöl´de birçok sivil toplum kuruluşu var” diyen Şahin, “Bunlardan biri de Kafkas Folklor Derneği. Teslim aldığınız bayrağı daha da güzel noktalara getireceksiniz. Derneğimizin çok güzel faaliyetleri var. 4 yıl Türkiye-Gürcistan parlemantolar arası dostluk grubunda başkanlık yaptım. Çok güzel çalışmalara imza attık. Biz oraya gittiğimizde, bize İnegöl Folklor Derneğini ve ekiplerimizi sordular. Bu da bize gurur verdi. Derneğimizi bu noktaya taşıyan eski Başkanlarımıza ve yeni yönetimimize teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Ali Akça´da, İnegöl´ün farklı renklerin ahenkli bir kombinasyon olduğunu ifade ederek, “İnegöl bir çiçek bahçesi. Bu çiçek bahçesini oluşturan sizlersiniz. Büyük göç travması yaşamış Kafkas göçmenlerinin torunlarısınız. Bunun yanında Rumeli´den, Balkanlardan gelen göçmenlerin torunları var İnegöl´de. Selçuklulardan, Osmanlı´dan bu yana bu topraklarda olan Manavlarımız var. Anadolu´nun değişik noktalarından gelmiş, ekmek için, iş için göç etmiş insanlarımız var. Bu insanlar kültürlerini de yaşıyorlar. Bu ilçeye katkı sunuyorlar. Kafkas Kültür Derneğimiz de ulusal ve uluslar arası arenada bizlerin göğsünü kabartıyor. Çok güzel bir folklor ekibiniz var. Sizleri tebrik ediyorum. Kongrenizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kongreye şehir dışındaki programı nedeniyle geç katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, kongrenin hayırlı olmasını dilerken, genç yönetime başarılar diledi. 

Yönetim Kurulu faaliyet ve denetim raporlarının okunup, ibrasının ardından 13 olan yönetim kurulu üye sayısının 15 kişiye çıkartılması oy birliği ile kabul edildi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde, 2013 yılından bu yana Başkanlık görevini yürüten Ömer Faruk Demirtaş yeniden İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanlığına seçilirken, Demirtaş Başkanlığındaki yönetim kurulunda Aydın Sevinç, Ahmet Küpçüoğlu, Erdoğan Yıldırım, Recai Portakal, Yusuf Demir, Ahmet Bayhan, Adnan Taşdemir, Murat Aktaş, İsmail Baştürk, Nevzat Bali, Abdullah Tataroğlu, Ersen Nari, Beyhan Çiçek ve Fatih Aslantaş yer aldı. Başkan Demirtaş seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, folklora önem verdiklerini, bu çalışmaları daha da arttıracaklarını vurguladı.
Editör: Süper Kanal TV