İnegöl’de artık bir ritüel haline gelen; İnegöl Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve İshakpaşa Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Kadir Gecesi özel programı, bu yıl da devam etti. Kadir Gecesini iftardan sahura kadar düzenlenen etkinliklerle ilçe halkının huşu içerisinde geçirmesini sağlayan programa ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu.

Kadir Gecesi kutlamaları, Pazar günü öğlen namazı sonrası başladı. İlk olarak İshakpaşa Camisinde öğle namazı sonrasında bayanlara, ikindi namazından sonrada da erkeklere Sakal-ı Şerif ziyareti gerçekleştirildi. Ardından iftar ile devam eden programda, İshakpaşa Derneği tarafından vatandaşlara geleneksel iftar yemeği ikramı yapıldı. Cami avlusunda hazırlanan yer sofralarında yapılan iftarın ardından, akşam namazı da kalabalık cemaatle kılındı.

Teravih namazının da kılınmasıyla birlikte İshakpaşa Camisi yanında bulunan bahçe kısmında oluşturulan sahnede Kadir gecesi özel programı gerçekleştirildi. Kadir gecesi özel programı; Kur’an-ı Kerim tilaveti, tasavvuf müziği ve Naat-ı Şerifler ile idrak edilirken, daha sonra cemaatle birlikte tespih namazı ve teheccüd namazı kılınarak dualar edildi.

BİN AYDAN DAHA HAYIRLI BİR GECE
İshakpaşa Camiinde gerçekleştirilen ve iftardan sahura kadar devam eden programlara katılan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “İlçe halkımızın ve İslam aleminin kadir Gecesini tebrik ediyorum. Bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen geceye Allah’a şükür sağlık ve sıhhat ile kavuştuk. Ayrıca şimdiden Cuma günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını da en içten dileklerimle kutluyorum. Bu akşam yine İshakpaşa Derneğimizin İshakpaşa Cami avlusunda iftarı vardı. Yoğun bir kalabalık ile oruçlarımızı bu ulvi mekanda açtık. Kadir Gecesinin Ramazan ayı için ayrı bir yeri var. Coşkudan da bu belli oluyor” dedi.

KADİR GECESİNİ EN İYİ ŞEKİLDE İDRAK EDECEĞİZ
Belediye olarak gerek altyapı gerek üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmeye çalıştıklarını da ifade eden Yel; “Her kandil akşamında olduğu gibi yine İshakpaşa camimizde cemaatimizle buluşuyoruz. İshakpaşa Kadir Gecesi için sembol olmuş bir yer. Burada iftardan sahura doğru her sene düzenlediğimiz bir program da icra edilecek. İlk bölümü iftarla tamamladık. Ardından Kuran-ı Kerimler okunacak, tespih namazları, teheccüd namazları, ilahilerle gece devam edecek” diye konuştu.