İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Kadın Girişimciler Kurulu'nun (KGK) kadın girişimciliğini özendirmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenleyeceği İTSO Kadın Girişimciler Şenliği, yarın başlıyor. Kadın girişimciliğinde örnek olan işletmelerle girişimci adaylarını bir araya getirmeyi amaçlayan etkinlikte, giyimden turizme, mobilyadan eğitime kadar 20 farklı sektörde faaliyet gösteren işletmelerin hizmet ve ürünleri sergilenecek.

İTSO Başkanı Metin Anıl, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, kadın girişimciliği özendirmek ve kadın girişimci adaylarını cesaretlendirmek için geçen yıl ilkini yaptıkları şenliği geleneksel hale getirdiklerini ve bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini söyledi.

10 Haziran Cumartesi günü (yarın) yapılacak şenlikte, sadece İTSO üyesi Kadın girişimcilerin mal ve hizmetlerini sergilemek için stant açabileceklerini belirten İTSO Başkanı Metin Anıl, "Kadınlarımızın iş dünyasında daha çok yer almasını istiyoruz. Onların potansiyelini ortaya çıkarmak, onları özendirmek ve cesaretlendirmek istiyoruz. Kadın girişimcilerin başında olduğu çok sayıda başarılı işletme var. Yeni iş kurmak isteyenleri, işletmesi olan kadın girişimcilerle bir araya getirerek ülkemizde kadın girişimciliğin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Başkan Anıl, bu yıl ki şenliğin İnegöl Belediyesi Nikâh Dairesi önünde yapılacağını ve 20 değişik sektörde faaliyet gösteren 40 kadın girişimcinin ürün ve hizmetlerini sergileyeceğini bildirdi. Metin Anıl, Cumartesi gecesi sahura kadar sürecek şenliğe tüm İnegöllüleri beklediklerini sözlerine ekledi.