Alınan bilgilere göre Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları istihbarat çalışması sonuç İclaliye mahallesinde kaça define kazısı yapıldığı bilgisine ulaştılar.

Yapılan fiziki takip sonucu bölgede önceden kazdıkları 7 metre ve 2,5 metre derinliğinde bulunan iki kuyuda izinsiz kazı ve altın arama detektörü ile ölçüm yapan 5 kişi yapılan operasyon sonucu suçüstü yakalandı.

olay yerinde şahısların yaptığı kazıda  kullandıkları, 1 adet detektör, 1 adet dizüstü bilgisayar,  1 adet ses düzeyini artırıp azaltan cihaz, 2 adet metal arama çubuğu, 2 adet toprak altı röntgen cihazı, 1 adet jeneratör, 3 adet taş kırmak için murç, 1 adet akü,  patlayıcı özeliği olan 6 adet kaya kırıcı fünye ve çok sayıda kazı malzemesi ele geçirildi.

Öte yandan kazı alanında şahısların barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde yaşam malzemelerinin bulunması ise dikkatlerden kaçmadı.

İnegöl Cumhuriyet Savcısının talimatıyla 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan   F.T , S.G, A.S. Y.K, ve İ.T. jandarmadaki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi.
Şahıslardan tutuklama talebi ile adliyeye sevk edilen Y.K adli kontrol şartı ile serbest kalırken, diğer 4 şahıs tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar.
Editör: Süper Kanal TV