Bursa il jandarma komutanlığı ekiplerince suç örgütü kurmak suretiyle, ülke genelinde nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan uzun süreli çalışmalar sonrasında Şanlıurfa merkezli suç örgütüne yönelik Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Tokat ve Sakarya illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

 

Bursa Jandarma ekiplerince kendisini asker, polis, savcı vb. resmi görevli olarak tanıtmak suretiyle kişisel verilerini izinsiz olarak ele geçirdikleri toplumun her kesiminden mağdurları telefon ile arayarak “adlarının terör örgütlerinin faaliyetlerine karıştığı, kimliklerinin suç işleyen şahısların üzerinde bulunduğu” gibi söylemleri baskı unsuru olarak kullanarak, hukuki yaptırımlardan kendilerini kurtaracakları vaadiyle kandırarak para, ziynet eşyası, döviz ve taşınmaz mallarını sattırarak türkiye genelinde bir çok vatandaşın dolandırıldığı tespit edildi.

 Bursa il jandarma komutanlığınca yapılan çalışmalar sonrasında; Şanlıurfa merkezli suç örgütünün yapısı, taktik ve teknikleri tespit edilerek örgüt içerisinde örgüt lideri, örgüt lideri yardımcısı, atıcı diye adlandırılan yabancı uyruklu şahıslar adına çıkartılan açık hatlar ile mağdurları arayan, ikna yeteneği ve diksiyonu düzgün şüpheliler,  çekici-eldenci olarak adlandırılan ve mağdurlardan para ve ziynet eşyalarını alan şüpheliler,  eldenci sorumlusu olarak adlandırılan eldenci olarak faaliyet gösteren şüphelileri temin eden ve yönlendiren,  hesapçı olarak adlandırılan para transferlerinde kullandıran şüpheliler ve dolandırıcılık eylemlerinin gerçekleştiği görüşmelerin yapıldığı yerleri temin eden şüphelilerden oluşan (30) şüphelinin bilgilerine ulaşıldı. 

insanların zaafları ve korkularını kullanmakta ustalaşan dolandırıcıların büyük bir gizlilik ve hiyerarşik yapı şeklinde faaliyet gösteren suç örgütü üyelerinin dolandırıcılık olayları sonrasında elde edilen maddi gelir belirli oranlarda komisyonlar alarak paylaştıkları tespit edildi.


Yaklaşık (3) ay süreli ile yapılan çalışmalar sonucunda suç örgütü içerisinde faaliyet gösteren (30) şüphelinin tespiti yapılmış, tespiti yapılan şüphelilerden Bursa-3, Sakarya-3 ve Tokat-3 olmak üzere (9) şüpheli faaliyet  süresince değişik tarihlerde suçüstü yakalanarak tutuklanmış,  (8) şüphelinin ifadelerinin alınması maksadıyla talimat hazırlanmış, (7) şüpheli şanlıurfa ilinde (12) adreste yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalanarak Bursa iline getirilerek gözaltına alınmıştır. Olaylara karışan (6) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir.

Bursa jandarma ekiplerince şüphelilerin ev araçlarında yapılan aramalar sonrasında; dolandırıcılık olaylarında kullanılan çok sayıda telefon, sim kart, bilgisayar, ipod, usb bellek ve hafıza kartı ve örgüt lideri tarafından tutulan kayıtları içerir ajanda ve notlar ele geçirildi. şüphelilerin bu yöntemlerle (24) dolandırıcılık suçu işleyerek yaklaşık 750.000 tl. gelir elde ettikleri öğrenildi.

7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan 7 kişi sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında önce inegöl devlet hastanesinde sağlık kontrolünde geçirildi. Şahıslar daha sonra adliyeye sevk edildi. 

Olayla ilgili soruşturma ise sürdürülüyor.


 

Editör: Süper Kanal TV