Düzenlenen programa Kaymakam Şükrü Görücü, Başsavcı Zekeriya Alper İnanç, Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, bazı oda ve dernek başkanları ile oldukça kalabalık konuklar katıldı.


Gecenin açılış konuşmasını yapan İGİAD Başkanı Hakan Özdemir, “Derneğimiz, İnegöl’ün örnek projelerine üyelerinin desteği ile enerjisiyle ve şehre hizmetin verdiği coşkuyla 27 yıldır hizmet etmeye devam ediyor. İlk günkü coşkuyla hem üyelerimize hem de şehrimize kişisel gelişim, mesleki gelişim, sosyal gelişim ve toplumsal gelişimi konu alan birçok etkinlik gerçekleştirdik. Şehrimize vizyon katacak birçok projeye imza attık. Yaptığımız faaliyetlerde, gerçekleştirdiğimiz hizmetlerde hem dernek üyelerimizin desteği, hem şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşların desteği ile bütün şehre mal olmuş çok kıymetli hizmetler gerçekleştirdik. İnegöl’ün ticari hayatına yön veren siz değerli üyelerimizden aldığımız güçle, sürekli büyüyen ve bölgesinde söz sahibi olan derneğimiz yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Farklı alanlarda faaliyet gösteren siz değerli üyelerimizi, kendi sektörlerinde söz sahibi yapmak için büyük bir gayret gösteren derneğimiz, son dönemde genç kuşakları iş dünyasına kazandıracak projelere imza atarak önemli bir misyonu da üstlenmiştir. Dernek olarak öncelikli amacımız, üyelerimiz arasında ticaret köprüsü kurarak, aralarında alışveriş yapmalarına vesile olmaktır” dedi.


Başkan Özdemir, “Her ne iş yaparsanız yapın, yaptığınız işi sevin. İnsanın sevmediği bir işte başarılı olması mümkün değildir. Hedefler belirleyin. Merdivenleri ağır ve emin adımlarla tırmanın. İyimserlik, sevgi, saygı, hoşgörü duyguları var olduğu sürece, mutluluk gelecektir. Güvensizlik, karamsarlık, çaresizlik, korkaklık, umutsuzluk, yorgunluk ve bıkkınlık gibi negatif duyguları içinizden söküp atın. Ne iş olursa olsun seveceğiniz ve sevdiğiniz işi yapın, sevmediğiniz, sahiplenmediğiniz işlerde mutlu olamazsınız. Ekonomik daralmalar döneminde her zaman ikinci bir B planınız olmalı. Bütçe kültürünüzün mutlaka oluşması lazım. Başarı, şöhret, makam, para gelebilir, önemli olan bunları hazmetmektir. İş hayatında yükselenlere bakarsak, çok çalıştıklarını, işlerini sevdiklerini, başarmaya ve yükselmeye azimli olduklarını görürüz” diye konuştu.


Başkan Özdemir sözlerine şöyle devam etti: “İGİAD ailesi olarak asıl hedefimiz; daha çok üreterek, başta İnegölümüz olmak üzere, Bursa’mıza ve ülkemize katma değer sağlayarak, müreffeh bir toplumun oluşmasında pay sahibi olmaktır. Bu bağlamda eğitimden sosyo kültürel meselelere, kalkınma projelerinden yaşanan sorunlara gösterdiğimiz titizlikle, derneğimiz her geçen gün gözle görülür bir ivme kazanmaktadır. Genç, dinamik, yarınlarından umutlu, ülkesini seven, şehrini seven, bayrağımız altında yaşamaktan onur duyan, Atatürk ilke ve inkılapları ışığında ilerleyen yaşadığımız İnegöl için durmadan, usanmadan çalışan bir derneğin üyeleriyiz.”


“Tecrübe Alıyoruz programlarına katılan konuk konuşmacılarımızı can kulağı ile dinleyelim. Bilgi haznemize katacağımız anlamlı bir cümle hayatımızı değiştirebilir. Özetlemek gerekirse; Kasım 2017’de konuğumuz olan Özgür Demirtaş hocamız bu günlerde yaşadığımızı üstü kapalı net bir şekilde özetlemişti. Düzenlemiş olduğumuz seminerlere mutlaka katılım gösterelim. Bu seminerlerde ufkumuzu açacak, yolumuzu aydınlatacak bilgilere ulaşabiliriz.  Bu vesile ile gecemize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimizi, sponsorlarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve hürmetle selamlıyor, katılımınızdan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Kaymakam Şükrü Görücü’nün selamlama konuşmasının ardından derneğin yeni üyeleri Fatih Bolat, Gökhan Tuğrul, Ahmet Faruk Boztaş, Merve Efe ve Sevcan Salık Coşar’a katılım belgeleri ve rozetleri takdim edildi.
Belge töreninin ardından alkışlar arasında sahneye davet edilen Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Şerif İzgören, “Değerlerle Yönetmek; Başarı, Hayat ve Liderlik” konulu söyleşinde, iş hayatında “Ufuk, Motivasyon, Adalet, Güven, Bilgi ve İletişimin önemine değindi. İzgören, hayatın içinden örneklerle ve sinevizyon ile desteklediği konuşmasının ardından okurları için kitaplarını imzaladı.