4 yılda bir yapılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın (İTSO) seçimleri bu sene Ekim ayında yapılacak. İlçe Seçim Kurulundan yapılan açıklamaya göre, Meslek Komiteleri ve Meclis Üyesi seçimleri 2 Ekim günü saat 09.00’dan saat 17.00’a kadar Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yapılacak.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 9 EKİM’DE

Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri seçimlerinin kesinleşmesinden sonra 9 Ekim’de saat 10.30-13.00 arasında Yönetim Kurulu, saat 14.00-15.00 arasında Disiplin Kurulu ile saat 16.00-17.00 arasında Birlik Genel Kurulu Delege seçimleri yapılacak.

LİSTELER 12 EYLÜL’DE ASKIDA

Seçim takvimine göre, seçme-seçilme, hakkını kazanmış seçmenleri içeren seçmen listeleri 12-14 Eylül tarihleri arasında oda hizmet binasında askıya çıkarılacak. Üye seçmenler askı süresi içerisinde listelere karşı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına itiraz edebilecekler. 20 Eylül tarihinde ise kesinleşen listeler odaya gönderilecek.

‘SON DÖNEMİM’ DEMİŞTİ

30 yıldır başkanlık görevini yürüten Metin Anıl’ın başkanlık için aday olup olmayacağı bilinmiyor. Ancak 2013 yılında yapılan seçimlerde yeniden başkanlığa seçilen Anıl, “Şimdiden söylüyorum, bu benim son dönemimdir. Bu dönem Ticaret ve Sanayi Odasını meclisimize seçilen 49 kişi içerisindeki özellikle genç arkadaşlarımız sırtlayarak götürecektir” diye konuşmuştu. Şimdi gözler Metin Anıl’a çevrildi.

Editör: Süper Kanal TV