İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) heyeti Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i makamında ziyaret ederek İnegöl'ün İkinci Derece Yargı Bölgesi'nden Birinci Derece Yargı Bölgesi'ne dönüştürülmesi için destek istedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yaptığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) önceki gün Ankara'da yapılan Ekonomi Şurası'na katılan İTSO heyeti, daha sonra İnegöl Kaymakamı ve İnegöl Mobilya ve Ağaç Ürünleri İhtisas OSB Başkanı Ali Akça ile birlikte Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i makamında ziyaret etti. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk hazır bulundu.

İNEGÖL'ÜN CANLI BİR EKONOMİSİ VAR

 İTSO Başkanı Metin Anıl, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in geçmişte İnegöl'de hâkimlik görevinde bulunduğunu belirtip, ilçe ekonomisi ve nüfusunun son durumu hakkında bilgi verdi. İnegöl'de üç tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu, Cerrah Sanayi Bölgesi'nin Islah OSB yapılma çalışmalarının sürdüğünü ve ilçenin önemli bir mobilya üretim merkezi olduğunu söyleyen Başkan Metin Anıl, "Yıllık 1 Milyar doları aşan dış ticaret hacmimiz ile ülkemizin ihracatının yaklaşık yüzde 1'ini ger çekleştirmekteyiz. Her yıl dış ticaret fazlası veriyoruz. İnegöl'ün 2016 yılsonu itibari ile toplam nüfusu 250 bini geçti" dedi.
  İnegöl'ün canlı ekonomisi ve yüksek nüfusu ile ülkenin birçok ilinden daha büyük ekonomik potansiyeli ve daha fazla nüfusu olduğunu vurgulayan İTSO Başkanı Metin Anıl, bunun doğal sonucu olarak ilçede mahkemelerin iş yükünün fazla olduğuna da dikkat çekti. Başkan Anıl İnegöl'ün merkez ilçe statüsünde olduğunu ancak Bursa ile arasındaki mesafe nedeniyle Bursa kent merkezine gidip gelmenin zaman aldığını belirterek, "İTSO olarak yıllardır İnegöl'ün tüm sorunlarının yerinde çözülmesini savunuyoruz. Geçmişte görev yaptığınız İnegöl'ün mevcut durumunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Sizden İnegöl'ün İkinci Derece Yargı Bölgesi'nden Birinci Derce Yargı Bölgesi'ne dönüştürülmesi konusunda destek talep ediyoruz" diye konuştu.

                Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Cirit'te bir dönem görev yaptığı İnegöl'ün ekonomik gücünü ve nüfus yoğunluğunu bildiğini söyledi. İTSO heyetinin yaptığı ziyaretten memnun olduğunu vurgulayan Cirit, "İnegöl mahkemelerinin iş yükünün fazla olduğunu biliyorum. Talebinizin yerine gelmesi için bana düşenleri yapacağım" diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV