İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreter Mustafa Şentürk'ün katıldığı ilk ziyaret önceki gün saat 13.30'da İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yapıldı. Belediye Encümen Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. İTSO heyeti saat 15.00'te de İnegöl Kaymakamı Ali Akça'yı ziyaret ederek oda meclis üyelerinin taleplerini aktardılar.

Ziyaretlerde konuşan Metin Anıl, İTSO'nun Haziran ayı meclis toplantısında; İnegöl'deki trafik, çevre ve hava kirliliği sorunları, yeşil alan ve meydanların yetersizliği ve bazı imar uygulamaları hakkında meclis üyelerinin söz alarak talep ve beklentilerini dile getirdiklerini söyledi. Başkan Anıl, "İlçe merkezindeki bazı caddelerde sabah ve akşam saatlerinde trafik akışında tıkanıklıklar oluyor. Düzensiz araç parkları da sıkışıklığı tetikliyor. Meclis üyelerimiz uzman bir ekibin bu sorunları incelemesi ve daha fazla büyümeden çözüm üretmesini bekliyorlar" dedi.

Meclis üyelerinin İnegöl'de kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için tedbir alınmasını beklediklerini, ilçedeki derelere moloz ve kimyasal atıkların boşaltılmasından rahatsız olduklarını da vurgulayan Metin Anıl, "Bunların çözümü için bir plan yapmak gerektiği inancındayız. Doğayı korumak hepimizin görevidir" diye konuştu. Meclis üyelerinin ilçedeki yeşil alanların azaldığı yönünde de görüşler aktardığına dikkat çeken Başkan Anıl, "Yıkılan eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda yapılacak olan Belediye Hizmet Binası'nda yeşil dokunun da korunması yönünde beklentiler var. İnegöl'e daha çok meydan ve yeşil alan kazandırmak için el birliği ile çalışmamız gerekiyor" dedi.

İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş İTSO heyetine teşekkür ederek konuşmasına başladı. İTSO'nun İnegöl'ün en güçlü sivil toplum kuruluşu olduğunu ve ilçenin sorunlarına duyarlı yaklaşması nedeni ile ayrıca takdir ettiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Büyükşehir ve İnegöl Belediyesi'nin oluşturduğu teknik bir ekip ilçemizdeki trafik akışını rahatlatmak için mastır plan hazırlıyorlar. İnegöl'de 300 bin kişi yaşıyor ve araç sayı da 64 bin civarında. Haliyle belirli saatlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Ama ilave yollar açarak, kavşak düzenlemeleri yaparak ve trafik akışındaki değişliklere giderek bu sorunu en aza indirme çabasındayız. Birde ilçemizdeki kapalı otoparklarda doluluk oranı yüzde 30'larda kaldı. İlçe halkımızın kapalı otoparkları kullanması ile cadde üzerlerindeki araç yoğunluğu azalır" dedi.

İnegöl'ün coğrafi yapısının hava akışşarına kapalı olduğunu, bu nedenle kış aylarında zaman zaman kirli havanın tehlikeli düzeye yükselebildiğini söyleyen Alinur Aktaş, "Zabıtamız çok sıkı kontroller yapıyor. Özellikle mobilya atıklarının yakılmasını önlemek için bir dizi tedbir aldık. Bu konuda halkımızı bilinçlendirme çabalarımıza İTSO'nun da destek vermesi ile bu sorunumuz çözeceğimize inanıyorum" diye konuştu. Başkan Aktaş, İnegöl'ün Bursa'da ilk kez düzenli katı atık depolama tesisi kuran belediye olduğunu ve bu proje için Çevre Bakanlığı'ndan destek aldığını da söyledi. Aktaş, ilçedeki derelerin zabıta ekiplerince sürekli kontrol edildiğini ve kirletenlere gereken cezaların kesildiğini de belirtti.

Başkan Alinur Aktaş, İnegöl'de yeşil alanları korumaya çok önem verdiklerini ve mevcut imar yönetmeliklere uygun şekilde yapılaşmaya izin verdiklerini de anlattı. Yeni İnegöl projesi ile İnegöl'ün yarınlarını da düşündüklerini belirten Başkan Aktaş, "Yıkılan Devlet Hastanesi'ni arsasını TOKİ'ye vermeyip orada olası yüksek bina yapılmasını yıllar önce önledik. Arsa üzerinde Belediye Hizmet Binası yapıyoruz. 22 dönümlük arsanın sadece yüzde 20'sine bina yapılacak. Yakındaki Huzurevi binası da yıktık. Oradaki bahçe ve diğer taraftaki Atatürk Anıtı'nın olduğu meydan ile toplan 55 dönümlük bir yeşil alana kavuşacağız. Orada yarışma ile belirlenen ve İnegöl'ün sosyal aktivitelerinin yapılacağı güzel bir proje uygulayacağız" dedi. Alinur Aktaş, bu konulardaki çalışmaları talep gelirse İTSO Meclis üyelerine anlatmaya hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZERİZ

 İnegöl Kaymakamı Ali Akça'da, İTSO heyetine ilçenin sorunlarına gösterdikleri duyarlılık nedeni ile teşekkür etti. Kaymakam Akça, İnegöl'ün asayişi, trafik sorunları, çevre sorunları konusunda Kaymakamlık ve bağlı birimlerinin özveri ile çalıştıklarını söyledi. Özellikle trafik konusunda yaşanan sorunların çözümü için yaya ve sürücülerin bilinçlendirilmesinin çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Akça, "Elbette kurallara uymayanlara karşı da zaman zaman tedbirlerimizi uygulamaya alıyoruz. Emniyet birimlerimiz vatandaşlarımızı uyarıyorlar ve ısrarla kural tanımayanlara da gerekli cezaları kesiyorlar. İnegöl büyük bir ilçe ve bu ilçemizin daha da yaşanır olması için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

GÖRÜŞMELER YARARLI OLDU

 İTSO Başkanı ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ali Akça ile yapılan görüşmelerin çok yararlı olduğunu söyledi. Başkan Anıl, görüşmelerde dile getirilen konuları not aldıklarını içeriği hakkında İTSO Meclis üyelerini bilgilendireceklerini belirterek, "Sorumlu bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konularda bize düşen her görevi geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yapacağız. Sayın Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız bizi dinlediler ve çözüm için gerekenleri yapma yönünde görüşlerini ilettiler. Misafirperverlikleri için odamızın tüm üyeleri adıma kendilerine teşekkür ederim" diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV