Bursa'da Tophane Meydanında, İnegöl’de zamanında bitirilmeyen fabrika binası yüzünden işlenen ve kameralar tarafından saniye saniye görüntülenen cinayetin karar duruşmasının ardından, tarafları buluşturan kişinin Alanyurt yolu üzerindeki işyerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda tarafları buluşturan işyeri sahibi ile eşi yaralandı.
Dün Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 6 ay önce Tophane Meydanı'nda Tacettin Başoral’ı öldürdükleri iddiasıyla haklarında 'adam öldürmek' suçundan dava açılan Riyadettin Serbest ve oğlu Erkan Serbest son defa hakim önüne çıktı. Heyet karar duruşmasında, Riyadettin Serbest’e cinayeti tahrik altında işlediğinden önce 15 yıl hapis, sonra duruşmadaki iyi halini göz önüne alarak, cezasını 12 yıl 6 aya düşürdü. Mahkeme, Erkan Serbest’e adam öldürmek suçundan beraatine, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 10 ay hapis cezasıyla birlikte tahliyesine karar verdi. Olay sırasında senedi yırttığı iddia edilen Abdulhakim Yılmaz’a ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. 
İŞYERİ SAHİBİ VE EŞİ YARALANDI
Duruşmanın ardından İnegöl’e dönen Abdulhakim Yılmaz’ın Alanyurt yolu üzerinde faaliyet gösteren işyerine silahlı saldırı düzenlendi. Silahlı saldırı sonucunda işyeri sahibi ve eşi yaralandı. Kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından düzenlenen silahlı saldırı sırasında işyeri sahibi Abdulhakim Yılmaz ile işyerinde bulunan eşi Nuran Yılmaz ayak ve bacağından yaralandı. Yaralı işyeri sahibi ve eşi, olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulanslarında görevli sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine getirilerek tedavi altına alındılar.
İddiaya göre, Bursa’daki olaydan dolayı taraflar arasında husumet oluştuğu belirtilirken, saldırının ardından olay yerine gelen Emniyet ekipleri gerekli çalışmaları yaptı. İşyeri ile Serbest ailesinin evinin bunduğu sokak güvenlik şeridi ile kapatılırken, saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalanması için geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlatıldı.
Editör: Süper Kanal TV