Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Sekreteri Yasemin Soydan, “Son günlerde artan, aslında dünyada ve özellikle ülkemizde uzun yıllardır yaşanan enses ve pedofili sorunu için çözülemez bir sorun gibi bakmamak gerekiyor.Eğer bu güne kadar gereken önlemler alınsa idi şimdi bunları konuşuyor olmazdık. Sorunun çıkardığı sonuca odaklanmak yerine sorunun köküne inmek her zaman başarı getirir.

Dünyada Çocuk Bayramının kutlanmasını onaylayan bir Meclisten ‘Çocuk istismarları araştırılsın´ önerisini reddeden bir meclise geldik.Nihayet komisyon oluşturma kararı alındı. Ancak değişmesi gereken asıl kanunlar gündeme getirilir mi tartışılır. Çünkü hep iktidarı korumak zorunda kaldığı kesimlerden çıkıyor bu sorunlar.Bu sapıklar, gerek küçük yaşta gelin alarak, gerek aile içinde çocuğu korkutarak, gerekse çocukların sosyal medya zaafını kullanarak her şekilde emellerine ulaşıyor ve gereken cezayı almıyorlar.İstismarcılar hiçbir durumda ceza indiriminden yararlanmamalı,en ağır şartlarda cezalandırılmalıdır.Zaten hasta, zaten sabıkalıymış gibi sözlerle durumu yumuşatmaya çalışmak doğru değildir.Bu suçlar toplumsal ve sosyolojik yapıyla ilgilidir.Dokuz yaşında çocuğun doğurabileceğini söyleyen fetvalar, gericiliği meşrulaştıran söylemler ve cezasızlık bu toplumsal yapı tahribatını oluşturuyor.

Partimizin meclis araştırması sonucunda uygulanmasını istedikleri ise şu şekilde; istismar vakaları hakkındaki davalarda hiçbir şartta indirim uygulanmamalıdır.İstismarcının cezasının infaz edildiği süreçte koşullu salıverilme uygulaması ile cezasının üçte ikisi çektikten sonra tahliye edilmesi ihtimali ortadan kaldırılmalıdır.İstismara uğrayan kişinin yaşayacağı travma dikkate alınarak defalarca kez muayene edilmemeli ve rehabilitasyon görmesi sağlanmalıdır. Çocuk parklarına ve okulların tüm alanlarına güvenlik kameraları takılmalıdır. Çocuk parklarında güvenliği ve temizliği sağlayacak personeller bulunmalıdır.Çocuklarla bire bir iletişimde olacak tüm personelin ilgili güvenlik soruşturmasından ve psikolojik testlerden geçmesi, adli sicili bozuk kişilerin bu alanda istihdam edilmemesi sağlanmalıdır.Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumları´nın da katılacağı eğitim programları oluşturulmalı, kamuoyuna kitapçıklar dağıtılarak bilgi edinmeleri sağlanmalı, düzenli aralıklarla eğitimler tekrarlanmalıdır.Sağlık personellerinin cinsel istismarlar hakkında eğitim alması sağlanmalıdır. Bu konuda düzenlenen eğitimlere tüm vatandaşlarımızın katılımı sağlanmalı ve farkındalık projeleri oluşturulmalıdır.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve liselerde cinsel eğitim dersi verilmelidir.Küçük yaşta çocuklar üzerinde daha büyük bir tehlike bulunması nedeniyle okul öncesi eğitimcilerin yapacağı çalışmalar ile çocuk istismarı ve ihmali konusunda eğitim çalışmaları yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Editör: Süper Kanal TV