Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı o muhteşem eseri olan ve 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma törenleri İnegöl’de de kutlandı.
Konuşmanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından liseler arası düzenlenen serbest şiir okuma ve İstiklal Marşının güzel okuma yarışmasında derece alan öğrencilere teşekkür plaketleri takdim edildi. İstiklal Marşının güzel okuma yarışması üçüncüsü Alihan Kaya aldığı ödülü Mehmetçik Vakfına bağışladığını dile getirdi. Tören sırasında salonda Türk bayrağı bulunmadığını iddia eden istiklal marşını güzel okuma yarışmasında üçüncü olan  olan  öğrenci, Alihan Kaya, plaketini aldıktan sonra bir konuşma yapmak istediğini söyledi. “Öncelikle salonda hiç bayrak olmadığını gördüm. Bu bayrağı sahneye asmak istiyorum” diyerek yanında getirdiği bayrağı tüm protokolün önünde sahnenin arkasındaki perdeye astı.  Ayrıca öğrenci aldığı ödüllüde Mehmetcik vakfına bağışladığını açıkladı

Bu konunun ardından İnegöl ilçe milli eğitim müdürü Fatih Bilican, yazılı bir açıklama yaptı. Bilican yazılı açıklamasında şunları söyledi 14 Mart 2016 Pazartesi günü İlçemiz Küçük Çalık Anadolu Lisesinde, adı geçen okulun sorumluluğunda düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Töreni" esnasında, program akışı içerisinde daha önce düzenlenen Yarışmaların ödülleri verilirken, ödül almağa gelen bir öğrencinin, o esnada Sahne içerisinde Tiyatro sahnesi için Kurtuluş Savaşı günlerindeki kötü günleri sembolize etmek için okul müdürlüğünce oluşturulan siyah perdeli dekoru sahnenin tamamı gibi algılayarak ‘bu sahnede Bayrak olmadığına üzüldüm´ şeklinde ki beyanı tamamen öğrencinin tiyatro için oluşturulan sahneyi yanlış algılamasından ibarettir. Programı sonuna kadar izleyenlerin de şahit olduğu gibi Program sonunda bu durum programın sunucusu tarafından izah edilmiştir. Ayrıca perde çekildiğinde Program sahnesinde hem Şanlı Bayrağımız, hem de Atatürk Resminin asılı olduğu görülmüştür.” Dedi.

Editör: Süper Kanal TV