Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifa etmesinin ardından inegöl’de bazı siyasi parti ilçe başkanları yazı açıklamada bulundular. Saadet Partisi ve CHP İnegöl ilçe başkanları yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdiler.

ERTAN SÜTÇÜ METAL YORGUNLUĞU YOK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin pazartesi günü yaptığı açıklamada belediye başkanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı. Altepe’nin istifasının ardından inegöl’de siyasi parti başkanlarından açıklama geldi. Saadet partisi İnegöl ilçe başkanı Ertan sütçü yaptığı yazı açıklamada şunları söyledi. Ülke gündemi son iki haftadır yoğun bir şekilde bazı Belediye Başkanları ile ilgili istifa sürecine kilitlenmiş durumda. Bunlardan öne çıkan en önemlileri ise Ankara, Bursa ve Balıkesir. Ve dün itibariyle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu üç belediyeden istifasını açıklayan ilk isim oldu.  Yaşanan somut olayları özetledikten sonra şu hususlarda görüşlerimizi sizlerle paylaşmak isteriz.

Her ne kadar Belediye Başkanları partileri tarafından aday gösterilseler de netice olarak halk oylaması ile iş başına gelmişlerdir. Onun için eğer ki ortada hukuka aykırı bir durum yoksa aynı yöntem ile işbaşından uzaklaştırılmaları gerekir. Yoksa bu şekilde muamele eden muhtemel ki aynı muamele ile bir gün karşı karşıya kalacaktır.

İstifa etmede tereddüt yaşayanlara hükümetin “Kayyum Ataması” ve “soruşturma” iması ise tam bir tezatlıktır. Eğer ki gerçekten soruşturma gerektiren bir hukuksuzluk var ise bunun istifa ile örtülmesi ayrı bir hukuksuzluktur. Eğer ki ortada bir hukuksuz durum yok ise o zaman bu şekilde yapılacak soruşturmalar zaten sarsılan hukuka güveni yerle bir eder.

Bu istifa sürecini AKP her ne kadar “Metal Yorgunluğu” sebebine bağlı tutsa da arka planında yatan durum öyle değildir. Büyükşehir yasası gündemde iken özellikle yerel seçim çalışmalarında Saadet Partisi olarak bu yasanın İnegöl’e de Bursa’ya da hayır getirmeyeceğini hep ifade ettik. Büyükşehir yasasının amacının; İnegöl gibi büyük ilçelerden nemalanmak olduğunu ve bu şekilde ihale ve taşeronluk sistemi ile çok daha büyük rant kapılarını açmak olduğunu belirttik. Götürdüğünün yarısı kadar getirisi olmayacağını hep ifade ettik. Ancak tüm bu ikazlarımıza rağmen tüm AKP’li yöneticiler “çarkların uyumlu olacağından” bahisle hep “iyi olacak, iyi olacak” şeklinde ifadelerde bulundular. Geldiğimiz noktada giden bir çok gelir kaleminin karşılığında elimizde sadece birkaç köyde asfaltlama hizmeti, oturma bankları ile heykel meydanına dikilen “ucube” baz istasyonu kulesi kalmış durumda.

İnegöl’ün potansiyelinin “İl olmayı” hak ettiği yıllardan beri ortadadır. Ancak bu konuyu başından beri mevcut iktidarın rafa kaldırdığı da ortadadır. İnegöl’ün il olma potansiyeli ile ilçe statüsünde yönetilmeye devam etmesi büyükşehir belediyesinin başında kimin olduğu ile ilgili bir sorun değildir. Sonuç itibariyle AKP Belediyelerinde “TAŞERON”, “ADAM KAYIRMACA”,“RANT” üçgeninde oluşan bir sistem vardır. Onun için bu sistemi işleten çarkları “metal yorgunluğu” gerekçesiyle değiştirmek bırakın müsbet gelişmeyi tam tersine rant sisteminin ömrünü daha da uzatacaktır. Milletimizin ve idarecilerimizin artık bu sistem ile bir yere varılmayacağını görmesi gerekir.

Onun için Sayın Recep Altepe’nin istifasını doğru veya yanlış değerlendirmekten öteye bizim anlatmak istediğimiz mevcut sistemin yapısal olarak devam etmesi durumunda yerine konulacak kişinin de bireysel olarak çok iyi birisi de olsa halka hizmet anlamında bir şey sağlamayacağıdır.

Sonuç olarak halkımızın bu istifa süreçleri ile birlikte gelen durumu iyi analiz etmesi ve kırkiki yıldır fikir, eylem ve söylemlerinden sapmayan Milli Görüşe ve onun tek temsilcisi olan Saadet Partisi’ne “hizmet etme” sorumluluğunu vermesi gereklidir.

 

Bir diğer açıklamada CHP İnegöl ilçe başkanı Necmi Demir’den geldi. Demir yaptığı yazı açıklama şunları söyledi. Basında takip ettiğimiz kadarıyla, ülkemizde ki , demokrasi hızla yok edilmekte , demokratik tahammüller yerle bir edilmektedir.İnsanların , kendilerini savunmalarına iman verilmemektedir. Bakıyorsunuz , seçilmiş bir belediye başkanı çıkıyor saatlerce yaptıklarını ne kadar başarılı olduğunu anlatıyor, halkın parasıyla bütün cadde ve sokaklarda ki bilbooardları kendi reklamı ile dolduruyor.Görevinin başında büyük bir şevkle çalışmaya devam edeceğini anlatıyor.

Arkadan; aynı kadroların aynı siyasi geleneğin farklı noktasından ; ‘ ya istifa ederler , ya da bedelini öderler ‘ tehdidi geliyor.O aslan başkanımız kuzu kuzu istifasını veriveriyor.

 

Saygı değer halkımız,Bu yaşananlar demokrasinin ‘ D’ sinin olduğu ülkeler de olmaz, olamaz.Başkanlar, başarısız , yolsuzluğa bulaşmış veya teröre yardım ve yataklık etmiş ise İç İşleri Bakanlığı görevden alır. Gerekçesini yazarak Türk Adaletine teslim eder. Yok Başkan görevini doğru yapıyor KHK’den güç alarak zorla başkanı istifaya zorlamışlar ise , istifaya zorlanan zat , çıkıp kendisine oy veren vatandaşlara dürüstçe süreci anlatır.Hatta yaptıklarının doğru olduğuna inanıyor ise istifa etmeden Türk Adaletin de hakkını aramalıdır. Yoksa Ülkemizin kaynaklarını ve şehir rantını Fetö terör örgütünün hizmetine sunmada yarışan suç ortaklığı mı bozuldu. Fetö terör örgütünün liderine yalakalık yapanlar , övgü dolu sözlerle metiyeler düzenler hep birlikte ; Devletimize, Cumhuriyetimize ve Halkımıza karşı işledikleri suçların hesabını hukuk çerçevesine Türk Adaletine vermelidirler. KHK ‘lerin çıkarılışı güvenlik gerekçesi dışında kullanılmamalı ve en kısa zamanda OHAL’den vazgeçilip normale dönülmelidir. dedi

Editör: Süper Kanal TV