Karalar mahallesindeki özel rehabilitasyon merkezinden kaçan zihinsel engellinin bulunması için herkes seferber oldu. Köpek arama unsurunun da kullanıldığı aramalar önceki geceden bu yana sürüyor.
Yenişehir’den getirilip 5 aydan bu yana Karalar mahallesindeki özel rehabilitasyon merkezinde tedavisi devam eden yüzde 50 zihinsel engelli 53 yaşındaki İsmail Şengün, önceki gün saat 17.06 sıralarından binanın arka kapısının üzerinden atlayarak Halhalca mahallesi istikametine doğu yürümeye başladı. Bir süre sonra durumu fark eden  rehabilitasyon merkezindeki görevliler zihinsel engelliyi binada aramaya başladılar. Binada yapılan aramalar başarısız olunca güvenlik kameraları incelendi. Yapılan incelemeler de engelli adamın kaçtığı tespit edildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İnegöl Jandarma Komutanlığı ekipleri, rehabilitasyon merkezinin çevresinden başlayıp aramaya başladılar. 7 saat boyunca yakın köylerde arama yapan Jandarma ekipleri engelli adama rastlamayınca AFAD ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı Köpek Timinden destek istediler. Aramalara gönüllü kurulan İnegöl İNDAK ekibi de katıldı. Kayıp engelli için Jandarma komutanlığı ekipleri, Bursa AFAD, Köpek Timi ve İNDAK olmak üzere 20 kişilik ekip aramalara başladılar.

BARUT İSİMLİ KÖPEKLE İZ SÜRÜYORLAR

Bursa İl Jandarma Komutanlığı Köpek Timinde yer alan Barut isimli arama köpeği, zihinsel engellinin rehabilitasyon merkezindeki yatağının çarşafını koklayıp aramaya başladı.  Ekipler gece boyunca aramaları sürdürdüler. Halhalca, Sungurpaşa, Çavuşköy, Karalar, Akhisar, Boğazköy mahallelerinden geniş kapsamlı yapılan aramalar 20 saattir sürüyor.
SAATLERDİR HABER YOK

Afad ve jandarma ekipleri şahsın bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda kişi ismail Şengün'ün bulunması için çalışırken, Bursa il jandarma komutanlığı tarafından getirilen dron ile havada arama çalışmaları gerçekleştirildi. Ancak kayıp şahıstan henüz bir haber yok. 

Editör: Süper Kanal TV